Cykelforbund udelukker hold

Af: Nicolai Busekist

|

03/03/2022 08:10

Mest læste i dag

Cykelforbundet UCI har valgt at udelukke hold med tråde til Rusland og Hviderusland. Det får nu konsekvenser for et stort hold.

UCI har suspenderet alle russiske og hviderussiske hold med øjeblikkelig virkning, efter Ruslands invasion af Ukraine. Det betyder, at Gazprom-RusVelo ikke længere har licens hos UCI.

Russiske og hviderussiske cykelryttere, der kører for hold uden for Rusland og Hviderusland vil dog stadig kunne køre cykelløb. 

Det kræver dog, at alle tråde til Rusland, som flag, emblemer eller lignende ikke bliver brugt. De skal derimod cykle med neutrale farver og flag. 

UCI's meddelelse kommer efter, at Den Internationale Olympiske Komités bestyrelse mandag anbefalede, at internationale sportsforbund og arrangører ikke skulle lade hverken russiske eller hviderussiske sportsatleter deltage i deres respektive sportsgrene. 

Og det har UCI altså valgt at imødekomme: 

"UCI glæder sig over de beslutninger, der blev truffet af Den Internationale Olympiske Komité den 28. februar og har besluttet at anvende dem på cykling."

"UCI, som forbliver en politisk neutral organisation, beklager, at deres beslutninger kan påvirke russiske og hviderussiske atleter, men det er nødvendigt at holde fast i  de olympiske værdier," lyder det i en pressemeddelelse fra UCI ifølge Cyclingnews

UCI har ydermere også fjernet alle russiske og hviderussiske løb fra deres løbskalender for 2022. Det betyder blandet andet, at de russiske og hviderussiske nationale mesterskaber er ude af kalenderen.