Cykelsporten ramt af stor sorg: 25-årig cykelrytter død

Af: Nicolai Busekist

|

20/05/2023 08:51

Mest læste i dag

Cykelsporten er blevet ramt af en stor sorg, efter den 25-årige Arturo Grávalos fredag gik bort på grund af en tumor i hjernen.

Den spanske cykelrytter Arturo Grávalos mistede fredag livet i en alder af blot 25 år. Han afgik ved døden på grund af en tumor i hjernen. Det oplyser hans hold, Eolo-Kometa.

"Det er med dyb sorg og stor smerte, at Eolo-Kometa Cycling Team bekendtgør, at vores rytter Arturo Grávalos er afgået ved døden tidligt i morges," skrev holdet fredag.

"Hans død efterlader et uerstatteligt hul i vore hjerter, da vi aldrig vil glemme hans glæde og evige smil."

Grávalos fik konstateret tumoren i efteråret 2021. Kort efter blev han opereret, hvorfor det blev vurderet, at tumoren var fjernet.

Desværre viste det sig, at den kom tilbage i en sådan grad, at den ikke kunne bekæmpes. Og nu har Grávalos tabte kampen mod tumoren omtrent halvandet år efter.

Han tilbragte hele sin karriere på Eolo-Kometa-holdet, der er ejet og stiftet af den tidligere cykelrytter Alberto Contador. Han har også selv været tæt på at miste livet på grund af en hjernesygdom.

I en alder af 21 år kørte Contador løbet Vuelta a Asturias for holdet Once. Her faldt han af sin cykel, hvorefter han gik i kramper. 

Efterfølgende blev han undersøgt, hvor det blev konstateret, at han havde en medført hjernefejl. I samme ombæring blev det også klarlagt, at den kunne udbedres, men at det var omfattende og risikabelt.

Den tidligere cykelrytter fik udført operationen med succes, hvilket har efterladt et tydeligt mærke. Den nuværende holdejer har nemlig et ar, der strækker sig fra øre til øre.

Eolo-Kometa er en del af cykelsportens næstbedste række. I disse dage kører holdet med i Giro d'Italia, hvor de hidtil har leveret en flot præstation.

Det kom især til udtryk på 7. etape, hvor Davide Bais endte med at vinde. Sejren sikrede han sig efter en nydelig udbrudskørsel.

Samme dag kunne han glæde sig over, at han kunne iføre sig løbets bjergtrøje. Denne har han hidtil formået at forsvare med stor succes.