Cykelstjerne melder ud: Jeg har betalt prisen

Af: Nicolai Busekist

|

26/02/2022 15:57

Mest læste i dag

Cykelstjerne siger, at han nu betaler prisen for at prøve at nå til tops ved alle løb i sidste sæson. Nu vil han være selektiv i sine valg. 

Den belgiske cykelstjerne Wout Van Aert betaler nu prisen for at bruge så mange kræfter i alle løb i sidste sæson.

I stedet vil Jumbo-Visma-rytteren nu være mere selektiv i sine mål, da han skal dosere sin energi til særlige løb. Det betyder, at der i nogle omgange vil blive sparet på energien. 

Det viser sig forud for hans sæsondebut på Omloop Het Nieuwsblad, hvor Van Aert  nedtoner forventningerne til åbningsløbet.

Han sigter i stedet efter at ramme topformen ved løbene Milano-San Remo og  Paris-Roubaix i marts: 

"Mine mål ligger senere på foråret. Derfor har jeg bevidst valgt at bygge en rigtig god base. Forhåbentlig vil jeg have noget ekstra eksplosivitet efter de første løb, så jeg er bedst til Milano-San Remo, og så vil jeg forhåbentlig kunne udvide den form til Paris- Roubaix," sagde han ifølge Cyclingweekly

"Omloop er mere en test for os for at se, hvordan vi kan køre sammen som et hold. Selvfølgelig vil vi gerne opnå et resultat. Vi starter Omloop med ambitioner, men absolut ikke med kniven for struben."

Jumbo-Visma har dog hentet forstærkninger til deres hold forud for denne sæson, hvor begge forstærkninger Tosh van der Sande og Tiesj Benoot kommer direkte ind på holdet til åbningsløbet.