Cykelstjerne snupper prestigefyldt pris foran Kasper Asgreen

Af: Nicolai Busekist

|

26/11/2021 12:02

Mest læste i dag

Kasper Asgreen var blandt de nominerede til den prestigefyldte Vélo d'Or. Prisen endte dog med at blive tildelt Tadej Pogacar.

Den 23-årige Tour de France-vinder Tadej Pogacar har vundet den prestigefyldte Vélo d'Or. Dermed har han æret af, at kunne kalde sig selv årets bedste cykelrytter i 2021.

Det skriver det internationale cykelmedie Cyclingnews ifølge Ekstra Bladet.

Den danske sensation Kasper Asgreen var også blandt de 12 nominerede til at vinde prisen, som uddeles i et samarbejde mellem Velo Magazine og avisen L'Equipe.

UAE-kaptajnen Pogacar sikrede sig den fornemme pris for næsen af sidste års vinder, slovenske Primoz Rogli, der fik andenpladsen. På tredjepladsen finder man belgiske Wout van Aert.

Ikke nok med, at han sikrede sig sejren i dette års Tour De France, så vandt den 23-årige Tadej Pogacar også to monumenter. De såkaldte monumenter, er de fem største endagsløb i sporten.

Pogacar formåede nemlig at vinde både Liège-Bastogne-Liège i april og Lombardiet Rundt i oktober.

Efter den bedste sæson i karrieren, var Kasper Asgreen også blandt de nominerede til den flotte pris. I denne sæson sikrede han sig blandt andet en sejr i monumentet Flandern Rundt.

Blandt de nominerede finder man også andre kendte navne: Julian Alaphilippe, Egan Bernal, Richard Carapaz, Mark Cavendish, Sonny Colbrelli, Harrie Lavreysen, Mathieu van der Poel og Annemiek van Vleuten.

Vélo d'Or er en af de mest prestigefyldte priser i cykelsporten, og bliver uddelt til den cykelrytter, der har gjort det bedst i sæsonen. I år var det altså Tadej Pogacar.

Prisen er endnu ikke blevet vundet af en dansker, men Bjarne Riis var tæt på, da han i 1996 endte på andenpladsen bag den belgiske rytter Johan Museeuw.