Cykelstjerne trækker sig fra Tour de France

Af: Nicolai Busekist

|

06/02/2022 13:52

Mest læste i dag

Stjernen har fået det ud af Tour de France som han ville. Det er ifølge ham ikke interessant at køre Tour de France længere.

Richie Porte stiller ikke til start ved årets Tour de France. Det er til trods for, at det er sidste chance for køre Touren, da han stopper karrieren efter denne sæson. 

Richie Porte mener selv, at han har opnået det han kunne i Tour de France. Det tæller blandt andet at være hjælperytter for Tour-vinderen Chris Froome i flere år. 

Og i 2020 kulminerede det med en tredjeplads i et felt med langt yngre og stærkere konkurrenter. Men nu skal det være slut med Touren:

"Jeg nød ikke min Tour de France sidste år, og for at være ærlig er det ikke det løb, hvor man vil have folk, der ikke hygger sig. Jeg vil bare prøve at nyde mit sidste år, som holdet også er helt forståelig overfor," Sagde Richie Porte til WAtoday.

Han vil i stedet fokuserer på Giro d'Italia, hvor han vil forsøge at vinde løbet eller slutte karrieren på podiet, som en af de eneste fra Australien.

I 2020 blev han den kun anden australier til ende på podiet i Tour de France kun overgået af vinderen af Tour de France i 2011, Cadel Evans. 

Richie Porte nåede altså at placere sig som både nummer tre og nummer fem i Tour de France, inden det altså nu er slut.