Dansk cykelstjerne i voldsomt styrt

Af: Nicolai Busekist

|

23/03/2022 20:12

Mest læste i dag

Danskeren styrtede ned i et skovområde i Volta a Catalunya i Spanien. 

Den danske cykelrytter Mattias Skjelmose formåede stadig at nå en top 10-placering på en Volta a Catalunya-etape, på trods af, at han faldt næsten 15 meter ned i et skovområde.

Skjelmose tog, hvad der så ud til at være et forfærdeligt styrt med 58 km tilbage af etapen. Men Trek-Segafredo-rytteren, som blev smidt ud over en murstensvæg, kom på en eller anden måde uskadt ud af uheldet.

Efter løbet forklarede Skjelmose, der krydsede stregen med en ødelagt trøje, hvad der fik ham til at køre ud over kanten: 

"Mig og Antwan Tolhoek var i en ret god position lige bag UAE-holdet på vej ned ad bakken," sagde han ifølge Daily Star.

"Så lavede nogen en bremsefejl, og desværre var jeg på ydersiden, og på min yderside var der en klippe, hvor jeg endte. Heldigvis kom jeg ikke så meget til skade, og jeg kom ret hurtigt tilbage på cyklen, og Antwan hjalp mig tilbage til feltet."

Den 21-årige dansker fik hurtigt en ny cykel af sit hold, og holdkammeraten Antwan Tolhoek tog sig tid til at hjælpe sin ven tilbage til feltet. Og da han først var der, formåede han at kæmpe sig tilbage til top-10, hvor han også endte.