Efter flot enkeltstart: Primoz Roglic er ny mand i førertrøjen

Af: Nicolai Busekist

|

27/05/2023 22:08

Mest læste i dag

Jonas Vingegaards holdkammerat Primoz Roglic vandt lørdagens enkeltstart i Giro d'Italia. Det var nok til at sikre ham løbets førertrøje.

Lørdag blev næstsidste etape af dette års Giro d'Italia kørt. Efter etapen stod det klart, at der vil være kamp helt frem til sidste sekund.

Det skyldes, at Primoz Roglic fra Jumbo-Visma sikrede sig sejren på den 20. etape. Det gjorde han i en tid, der var hurtig nok til, at han kunne erobre den lyserøde førertrøje fra Geraint Thomas (Ineos).

20. etape var en enkeltstart med en distance på 18,6 kilometer fra Tarvisio til Monte Lussari. Her formåede Geraint Thomas ikke at forsvare sit forspring, der lød på 26 sekunder inden etapen.

Efter etapen var det Roglic, der var i front. Han fører nu med 14 sekunder ned til Thomas. Derfor bliver det hele afgjort på søndagens etape, der forventes at blive en paradekørsel.

Roglic var hurtigste mand på lørdagens etape, selvom han med få kilometer til mål ramte et mindre hul, der gjorde, at hans kæde faldt af.

Det var naturligvis noget, der kostede ham dyrebare sekunder. Og da Jumbo-Visma-holdet heller ikke var hurtige til at hjælpe ham med en ny cykel, blev det ikke bedre.

I sidste ende kom uheldet dog ikke til at betyde noget for Roglic, der alligevel vandt ganske komfortabel. Roglic var nemlig hele 40 sekunder hurtigere end Thomas, på trods af sine problemer med cyklen.