Efter nedtur: Nu ændrer Mattias Skjelmose planen

07/07/2023 16:55

|

Nicolai Busekist

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Mest læste i dag

Mattias Skjelmose gik ind til Tour de France med en drøm om at score en topplacering. Den drøm er ovre, og den danske cykelrytter kommer derfor til at cykle ud fra en anden plan fremadrettet.

Torsdag formiddag kunne Mattias Skjelmose bryste sig af at være blot 1 minut og 56 sekunder fra løbets førsteplads. Det havde ændret sig markant torsdag aften, hvor han var ni minutter bagefter.

Ifølge TV 2 Sport var det primært rygsmerter, der var årsagen til, at den 22-årige dansker ikke kunne følge med på torsdagens etape. Det er naturligvis ærgerligt for ham, da det betyder, at hans klassementsdrømme er stort forsvundet.

Netop dette har medført, at Lidl-Trek-rytteren har været nødt til at ændre planen for resten af dette års Tour de France.

"Der ikke så meget at sige. Jeg regner med, at vi lægger planerne om. Så bliver det fuld gas for at hjælpe Mads Pedersen. Og så skal jeg prøve at vinde en etape i den tredje uge," lød det fra Skjelmose til TV 2 Sport.

Den unge dansker var en tur i asfalten på 5. etape, og det var følger af dette styrt, der var værre end først antaget. Om det var den eneste årsag til, at han tabte tid torsdag, var svært for Mattias Skjelmose at vurdere.

"Jeg skal jo ikke kunne sige, om det kun er styrtet eller alt muligt andet. Jeg synes, det er ærgerligt, at det skal være en kombination. At styrtet skal være med til at slå det ud. Jeg vil hellere have haft, at det bare var dårlige ben eller noget andet. Men det får vi ikke svar på i den her Tour, desværre," sagde han.