Efter voldsomt styrt: Tadej Pogacar har været under kniven

24/04/2023 07:58

|

Nicolai Busekist

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Mest læste i dag

Søndag var Tadej Pogacar involveret i et voldsomt styrt i Liège-Bastogne-Liège, der medførte, at han måtte opereres kort tid efter.

Et voldsomt styrt, hvor Tadej Pogacar var blandt de involverede, har fået store konsekvenser for den slovenske cykelrytter, da han brækkede en knogle i sit venstre håndled.

Det betød ikke blot, at han var nødt til at trække sig fra Liège-Bastogne-Liège, men også, at han måtte opereres senere søndag.

Det meddelte hans hold, UAE Emirates, i en meddelelse søndag.

"Håndledsknoglen kræver operation, som han vil gennemgå i eftermiddag (søndag, red.) med en speciallæge i håndkirurgi her i Genk," meddelte holdlæge Adrian Rotunno.

At skaden netop er blevet pådraget nu, må siges at være held i uheld, da han står over for en periode, hvor ingen løb har i kalenderen. Ifølge hans løbskalender skal han først sidde på cyklen igen i midten juni, hvor han skal køre Slovenien Rundt.

Der er endnu ikke meldt noget ud om, hvor lang en pause, den slovenske stjerne er nødt til at tage fra cyklen.

Det er naturligvis ensbetydende med, at det heller ikke vides, hvorvidt det kommer til at få konsekvenser for hans forberedelser til Tour de France, hvor igen skal kæmpe mod danske Jonas Vingegaard.

Pogacar var ikke ene om at styrte i søndagens løb, da danske Mikkel Honoré også var en del af styrtet. Det var et voldsomt styrt, der fandt sted efter cirka 80 kilometer, hvorefter begge ryttere var tvunget til at udgå.

Styrtet kommer efter en periode, hvor Pogacar har haft god succes på cyklen, da han stort set har vundet alt, hvad han deltaget i, siden han tog hul på denne sæson.

Indtil videre er det blevet til sejre i både Flandern Rundt, Flèche Wallone og Amstel Gold Race i denne sæson. Hertil har han også vundet etapeløbene Paris-Nice og Ruta del Sol.