Flot fremgang for Mattias Skjelmose

03/04/2024 09:21

|

Nicolai Busekist

Foto: Obatala-photography / Shutterstock.com
Danske Mattias Skjelmose har bevist, at man bestemt ikke skal afskrive ham. Nu har han igen formået at imponere på 2. etape af Baskerlandet Rundt.

Mest læste i dag

2. etape af Baskerlandet Rundt blev vundet af Paul Lapeira (AG2R), der var den første mand over stregen. Selvom Mattias Skjelmose ikke var hurtigst, så var han hurtig nok til at rykke op på en 2.-plads i det samlede klassement.

Den 23-årige Lapeira kunne glæde sig over at have opnået den hidtil største sejr i sin karriere. Franskmanden var den hurtigste mand over stregen på 2. etape af Baskerlandet Rundt, hvor han blev afleveret perfekt af holdkammeraterne.

De sidste kilometer på tirsdagens etape var let stigende. Derfor var der lagt op til en tung spurt, hvor det viste sig at være Lapeira, der var stærkest. Han har dog god grund til at rose sit hold, der gjorde et rigtig godt stykke forarbejde for ham.

I de kommende dage vil der ikke være mange flade kilometer tilbage. Derfor er der store udfordringer på vej til nogle af favoritterne i det spanske etapeløb. Det skriver Ritzau.

Det er naturligvis noget, der omfatter Skjelmose, men også Jonas Vingegaard (Visma), Primoz Roglic (Bora) og Remce Evenepoel (Quick-Step). Derfor er det ikke utænkeligt, at der på de kommende etaper vil blive skabt større huller mellem favoritterne i klassementet.

Især etaperne onsdag og lørdag kommer til at byde på mange højdemeter, hvilket kan vise sig at være en fordel for Vingegaard. Den danske stjerne har før vist, at det er her, at han er klart stærkest.

I skrivende stund er Vingegaard dog end ikke i den samlede top-3. Løbet føres fortsat af slovenske Roglic, mens 2.- og 3.-pladsen går til hhv. Skjelmose og Evenepoel.