Her vender cykelstjerne tilbage

Af: Nicolai Busekist

|

13/03/2022 15:47

Mest læste i dag

Cykelstjernen havde et grimt styrt i januar, og var tæt på at miste livet i ulykken. Men nu er han på vej tilbage.

Egan Bernal kan vende tilbage til cykelløb inden udgangen af ​​2022-sæsonen. Hans træner Xabier Artexte er overbevist om, at colombianeren kan komme sig helt over de forfærdelige skader, han pådrog sig efter at have kørt ind i en parkeret bus i Colombia i januar.

Den 25-årige Ineos Grenadiers-rytter står stadig over for en lang genoptræningsperiode, men arbejder allerede med fysioterapeuter. Han har allerede forsigtigt kørt på en stationær cykel hjemme hos ham selv sammen med fysioterapeuter.

Bernal pådrog sig 20 forskellige brud, blandt andet i rygsøjlen, lårbenet og knæskallen, da han kørte ind i en parkeret bus hjemme i Columbia. Han tilbragte en uge på intensivafdelingen, hvor læger mente, at der var stor chance for død eller lammelse i kroppen.

Men ifølge Cyclingnews er træneren optimistisk omkring et comeback: 

"Egan er en sportsmand på topniveau, og hans restitutionsevne er også over gennemsnittet. Han arbejder på at komme tilbage hurtigst muligt. Det kan blive 2023, men også slutningen af ​​dette år. Vi skal ikke udelukke det," siger træneren Xabier Artexte. 

Der er derfor ikke tvivl om, at Egan Bernal vender tilbage til cyklen. Det ser dog ud til, at den tidligere Tour de France-vinder misser dette års Tour de France.