Holdkammerat hædrer Vingegaard: Har et stort hjerte

Af: Nicolai Busekist

|

24/07/2022 07:57

Mest læste i dag

Wout van Aert, der er holdkammerat til Jonas Vingegaard, var meget rørt, da den danske cykelstjerne kørte over målstregen lørdag eftermiddag.

Danskeren formåede nemlig at forøge sit forspring i det samlede klassement. Ikke nok med det, så mener Wout van Aert, at Vingegaard bevidst valgte at skrue ned for tempoet til sidst.

Angiveligt var det derfor ikke træthed, der gjorde, at han ikke vandt lørdagens etape. Derimod mener hans holdkammerat, at det var fuldstændig bevidst gjort.

"Jeg er rørt. At vinde Touren med det her hold er specielt. Og i dag var det perfekte scenarie. Jonas er så stærk og han er så god en fyr," lød det fra Van Aert ifølge B.T.

Derudover sagde han også, at han mener, at Jonas Vingegaard mente, at Van Aert havde fortjent etapesejren. Derfor lod han ham vinde.

"Jeg ville vinde i dag og jeg ville, at Jonas skulle sikre den gule trøje. Og åbenbart har Jonas så stort et hjerte, at han også syntes det," sagde han også.

Lørdagens etapesejr er den tredje sejr, som den belgiske cykelrytter har sikret sig i dette års Tour de France.

Og Vingegaard har nu 3 minutter og 34 sekunder ned til Tadej Pogacar, hvorfor han blot skal holde sig på cyklen under søndagens etape, hvorefter han kan kåres som vinder af Tour de France.