Jonas Vingegaard deler stor nyhed

Af: Nicolai Busekist

|

24/07/2023 05:37

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard, der søndag vandt Tour de France for andet år i træk, har delt en stor nyhed.

Jonas Vingegaard kunne søndag lade sig kåre som vinder af Tour de France. Inden da havde han løftet sløret for en stor nyhed.

Jumbo-Visma-rytter Jonas Vingegaard vandt søndag Tour de France for andet år i træk. Det er første gang nogensinde, at en dansk cykelrytter har vundet Tour de France to gange - og så endda i træk.

Selvom han for alvor har skrevet sig ind i historiebøgerne, er Vingegaards sæson ikke slut. Derimod er det blevet bekræftet, at han skal deltage i Vuelta a España.

Det betyder, at han får muligheden for at vinde sin anden Grand Tour i denne sæson. Inden da får han mulighed for at holde en smule ferie, da han først skal stille til start i Barcelona den 26. august.

Ekstra Bladet skriver, at hans deltagelse i det spanske etapeløb er blevet bekræftet af hans hold, Jumbo-Visma.

Det bliver femte gang i hans karriere, at han skal køre en Grand Tour. Til gengæld bliver det første gang i karrieren, at han skal køre to Grand Tours i samme sæson.

Den 26-årige danske cykelrytter har tidligere stiftet bekendtskab med Vuelta a España. Det var nemlig her, at han fik sin Grand Tour-debut. Det skete tilbage i 2020.

Dengang havde han ikke samme succes, som han har haft de seneste to år i Tour de France. Derimod måtte han 'nøjes' med en plads som nummer 46.

Anderledes godt gik det for hans holdkammerat Primoz Roglic. Han kunne stille sig øverst på podiet, da det spanske etapeløb var overstået. Han forventes at stille op til Vuelta a España igen i år.

Det betyder, at Vingegaard ikke kommer til at være alene om at være kaptajn ved dette års Vuelta a España. Derimod stiller Jumbo-Visma til start i Barcelona med to kaptajner, hvilket de også gjorde under Tour de France sidste år.

Det spanske etapeløb strækker sig frem til den 17. september, hvor den sidste etape bliver kørt med destination i Madrid.