Jonas Vingegaard dopingtestet fire gange på to dage

20/07/2023 05:37

|

Nicolai Busekist

Foto: Michael Steele/Getty Images

Mest læste i dag

Den regerende Tour de France-vinder er både direkte og indirekte blevet beskyldt for doping. Nu viser det sig, at han bliver testet meget intenst.

Jonas Vingegaard har på to dage aflagt hele fire dopingtests. Blandt andet aflagde han en dopingtest en time, inden han begav sig ud på onsdagens 17. etape.

Det oplyser Jumbo-Visma i kølvandet på mistanken om brug af doping, skriver Reuters.

Vingegaard kørte en formidabel enkeltstart, hvor han kom i mål et minut og 38 sekunder hurtigere end Pogacar. Dermed udvidede han også sin føring i det samlede klassement.

"Det var den fjerde test på to dage," sagde en talsmand for Jumbo-Visma til Reuters onsdag.

"Vi har det helt fint med det. Vi har faktisk bedt UCI om at opføre sig sådan."

Pogacar og hans holdkammerater blev også testet onsdag morgen. Det foregik ligeledes en time før starten i Saint Gervais, fortalte en talsmand for UAE Emirates til Reuters.

Siden 2021 er det International Testing Agency (ITA), der har stået for at teste rytterne i professionel cykling.

I Tour de France bliver manden i den gule trøje testet hver dag. Derudover skal dagens etapevinder også altid aflægge en dopingtest.

I de seneste par dage er Vingegaard og Pogacar flere gange blevet spurgt, om de har forståelse for, at der udvises skepsis for deres imponerende form.

"For at være ærlig forstår jeg fuldt ud skepsissen. Vi er nødt til at være skeptiske, efter det der er sket i fortiden. Ellers vil det ske igen," sagde Vingegaard på et pressemøde efter 15. etape.

"Vi kører hurtigt. Jeg må sige, at hver etape foregår på fuld gas. Det er svært, men jeg forstår, at folk stiller spørgsmål på grund af, hvad der er sket i fortiden. Nogle mennesker kommer ikke over det, og jeg forstår dem fuldstændig," sagde Pogacar mandag.