Jonas Vingegaard i modvind

Af: Emil Martesen

|

05/09/2023 15:26

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jonas Vingegaard er havnet i 'modvind'.

Mest læste i dag

For halvanden måned siden kørte Jonas Vingegaard sit livs enkeltstart under Tour de France, men når der i dag er enkeltstart i Vuelta a España, er danskeren langt fra favorit.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse fra Danske Spil.

Vuelta-enkeltstarten er 25,8 kilometer lang og næsten helt flad, og det er her problemet for Jonas Vingegaard ligger, vurderer oddssætter hos Danske Spil, Thomas Theede Therkildsen:

”Da Jonas Vingegaard satte alle andreeftertrykkeligt  til vægs på enkeltstarten under Touren, gjorde han det på en rute, der var mere kuperet. Vuelta-enkeltstarten i dag er næsten helt flad, og det er ikke til Jonas Vingegaards fordel. Som ruten ser ud, så forventer vi, at den passer noget bedre til enten Remco Evenepoel eller Fillippo Ganna", siger han.

Selv om Danske Spil ikke giver Jonas Vingegaard de store chancer for at vinde enkeltstarten, så er der dog stadig tiltro til at danskeren ender øverst på podiet i Madrid om små to uger.

”Vi har ham stadig som den største favorit til den samlede Vuelta-sejr. Men det er bestemt ikke en sejr, man kan tage for givet. Selv om han er favorit, så vurderer vi alligevel, at det ikke kører helt gnidningsfrit for Jonas Vingegaard: Han ligner ikke en mand på samme niveau som i Tour de France. Og så er der jo altså også den ubekendte faktor, at det blandt andre er et par af holdkammeraterne på Jumbo-Visma, som han lige nu konkurrerer imod. Det er ikke helt til at sige, hvad det vil gøre for holdets taktik og vilje til at køre for Jonas Vingegaard", siger Thomas Theede Therkildsen.

Men det er ikke det eneste modvind, som den ydmyge Glyngøre-dreng skal døje med.

For når han triller ud ud på dagens enkeltstart, så kan han se frem til få skyer og temperaturer mellem 23 og 26 grader.

Desuden vil der være en let vind (7-8 km/t), og den vil komme fra syd.

Så når den ellers kringlede indledning er overstået for den evigt populære Jonas Vingegaard, så venter der generelt modvind.