Mattias Skjelmose havde håbet på anden situation trods sejr

05/09/2023 12:12

|

Emil Martesen

Danske Mattias Skjelmose har god grund til at have et smil på læben i disse dage, da han søndag tog sin anden sejr i endagsløb i denne sæson.

Mest læste i dag

22-årige Mattias Skjelmose fortsætter med at skrive sejre på CV’et. Søndag fik han tilføjet endnu en sejr, da han vandt det amerikanske endagsløb Maryland Cycling Classic.

Med 13 kilometer tilbage til mål, stak den unge dansker af. Han formåede at skabe og holde et hul, så han selv kunne rulle over målstregen som den første.

Efter løbet har han naturligvis gjort det klart, at han er glad for at have sikret sig endnu en sejr. På trods af dette, var han dog ikke helt tilfreds med, hvordan de gik til.

“Jeg er virkelig glad. At vinde her og vise stærkt holdarbejde er meget vigtigt for os, og at tage sejren er meget specielt,” sagde han til Lidl Treks hjemmeside ifølge TV 2 Sport.

Det var hans syvende sejr i denne sæson. Det kunne dog være gået anderledes, da hans holdkammerat Tom Skujins inden da havde forsøgt at køre sin chance.

Han kunne dog ikke holde et tilstrækkeligt højt tempo, hvorfor han blev hentet og endte i forfølgergruppen, hvorefter Skjelmose benyttede muligheden til at stikke af.

Den unge dansker havde håbet, at de kunne være endt i en situation, hvor de blev hhv. nummer et og to.

“Jeg havde håbet, vi kunne ende i en situation ligesom i Danmark, hvor Mads og jeg blev ude foran og blev etter og toer (som på 3. etape i Danmark Rundt, red.). Jeg var meget aktiv, fordi jeg ville have et hårdt løb, og jeg følte mig god, så jeg tog mere ansvar,” sagde han.

Løbet i Maryland er ikke et World Tour-løb. Derimod er der tale om et 1. Pro-løb, der rangerer lige under de største løb på World Touren.

I denne sæson er det blevet til flere flytte sejre for Skjelmose, der blandt andet vandt den samlede sejr i Schweiz Rundt. Derudover vandt han også DM i linjeløb.