Ekspert slår fast: Derfor vinder Jonas Vingegaard Vuelta a Espana

Af: Emil Martesen

|

30/08/2023 11:07

Jonas Vingegaard er ikke kun favorit hos bookmakerne.

Mest læste i dag

I skrivende stund løber Vuelta a España, cykelsportens tredje og sidste Grand Tour, af stablen.

Og til dem, der ikke kan få nok af Jonas Vingegaard, er der god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne.

Inden løbet kunne løbsdirektøren kan heller ikke få armene ned af ren jubel, da han lod øjnene hvile ned over den stjernespækkede startliste af store navne som Jonas Vingegaard, Primoz Roglic og Remco Evenepoel.

Og selvom der ikke har været de helt store bjergslag endnu, så har den ydmyge Glyngøre-dreng allerede vist, at Tour de France-formen stadig er intakt.

Endnu bedre ser det dog ud for den belgiske stjerne Remco Evenepoel, der fører det samlede klassement med 31 sekunder ned til Jonas Vingegaard på fjerdepladsen.

Bjarne Riis lægger dog ikke skjul på, at det hollandske mandskab taktisk set først vil sætte det tunge artilleri ind, når rytterne rammer de højere bjerge senere i løbet:

"Dette er en del af en større strategi, og jeg tror, det vil betale sig i det lange løb," lyder det fra den tidligere cykelrytter Bjarne Riis til B.T.

Og på trods af at ligge nummer fire i klassementet, 31 sekunder efter Remco Evenepoel, mener Bjarne Riis, at Jonas Vingegaard har alle chancer for at forbedre sin position.

Det får den danske cykelstjerne rig mulighed for i morgen, når der på 6. etape tages hul på et stort bjergslag.

Du kan følge Jonas Vingegaard og resten af feltet i det spanske etapeløb på TV 2's platforme.