Jonas Vingegaard med afsløring: Overvejede at indstille karrieren

26/11/2023 12:05

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Jonas Vingegaard tog tidligere i år hele sin karriere op til overvejelse, hvilket blevet forårsaget af cykelrytter Gino Mäders død i Schweiz Rundt.

Mest læste i dag

Det er intet nyt, at cykelsport er en meget farlig sport. Ikke nok med, at det sommetider fører til store skader, når de styrter, så kan det også koste rytterne livet.

Desværre endte dette med at være tilfældet for den kun 26-årige Gino Mäder. Han var ude for en alvorlig ulykke under Schweiz Rundt, som endte med at koste ham livet.

Kun få måneder senere måtte Jonas Vingegaard på afstand også opleve, hvordan hans bedste ven Nathan Van Hooydonck var involveret i et biluheld, fordi han fik hjertestop, mens han sad bag rattet.

Denne ulykke kunne være endt helt galt, og kunne i værste fald have kostet ham livet. Efterfølgende har han valgt at indstille sin karriere som cykelrytter.

Og netop denne episode har sat sig hos Jonas Vingegaard, der ikke lægger skjul på, at familien er det vigtigste for ham. Derfor var han også nødt til at overveje, om det faktisk var værd at fortsætte sin karriere.

"Familien er det vigtigste," siger Jonas Vingegaard til B.T.

Han fortæller også, at 'hele episoden med Nathan giver en refleksion over, om det nu er det hele værd'.

I sidste ende besluttede han sig for at blive ved med at cykle, selvom der er en fare forbundet med det. Det betyder naturligvis, at han næste år skal forsøge at jagte sin tredje Tour de France-sejr i træk.

Det bliver dog ikke let, da han ikke blot får konkurrence fra Tadej Pogacar, men også hans tidligere holdkammerat Primoz Roglic. Sloveneren har nemlig taget imod et tilbud fra BORA - hansgrohe, som han er skiftet til.