Jonas Vingegaard kommer med overraskende udmelding: Det vil ikke undre mig

Af: Nicolai Busekist

|

16/11/2023 13:00

Jonas Vingegaard er kommet med en overraskende udmelding om hans deltagelse næste år.

Mest læste i dag

Danske Jonas Vingegaard har slået fast, at han er klar til at køre for det danske landshold næste år. Det er dog ikke ensbetydende med, at han er garanteret en plads ved OL i Paris.

Der er naturligvis også mange andre dygtige ryttere om buddet. Derfor tvivler han selv på, at han slipper igennem nåleøjet. Til næste års OL er der kun fire pladser, hvorfor landstræner Anders Lund står overfor en vanskelig beslutning.

Vingegaard håber på, at han får en af de fire pladser, men han føler sig langt fra sikker. Faktisk fortæller han selv, at det vil komme bag på ham, hvis han ender med at blive udtaget.

"Jeg håber, at jeg bliver udtaget, men det vil ikke undre mig, hvis jeg ikke gør. Det kan sagtens være, at landstræneren vælger fire andre i stedet," siger han ifølge Ritzau.

Jumbo-Visma-rytteren fortæller, at han allerede har været i dialog med Lund. I denne forbindelse er han blevet forklaret, at han ikke er selvskrevet til en plads, selvom han er ivrig efter det.

Samtidig erkender han, at ruten til næste års OL sandsynligvis ikke er den bedste for ham. Ganske vist er der tale om en kuperet rute med 14 stigninger, men der er tale om korte klatreture.

Derfor kan det ikke udelukkes, at den danske landstræner beslutter sig for at udtage fire andre ryttere. Alligevel er det fortsat en drøm for Vingegaard at komme til at køre OL. Om det bliver næste år, er dog en helt anden side af sagen.

"Jeg har stadig en drøm om at køre OL på et tidspunkt, men jeg tror ikke, at ruten passer mig specielt godt. Der er så mange gode ryttere i Danmark, og når der kun er fire pladser, er der ingenting, der er sikkert," lyder det fra den 26-årige dansker.