Jonas Vingegaard med erkendelse: Et stort tab

Af: Nicolai Busekist

|

16/11/2023 08:00

Jonas Vingegaard er ikke i tvivl om, at det vil være et stort tab. Derfor håber han på, at det ikke bliver en realitet.

Mest læste i dag

Næste år skal Jonas Vingegaard forsøge at vinde Tour de France for tredje år i træk. Det vil være en helt fantastisk bedrift, der for alvor vil skrive ham ind i historiebøgerne.

Det er dog kommet frem, at han risikerer at måtte klare sig uden en af sine mest værdifulde hjælpere. Og det er naturligvis noget, der kan hæmme hans chancer for at vinde det franske etapeløb.

Wout van Aert har bekræftet, at hans primære mål for næste sæson vil være Giro d'Italia. Derfor er der nu tvivl om, hvorvidt han også skal med til Tour de France.

Skal han ikke med, er Vingegaard nødt til at klare sig uden, hvilket han selv beskriver som 'et stort tab'.

"Det vil selvfølgelig være et stort tab. Wout er en af de bedste hjælpere i hele verden," siger den danske cykelstjerne ifølge Ritzau.

"Han har selvfølgelig skullet have lov til at køre sine egne chancer i Touren, men når han har skullet hjælpe, har han været helt sindssygt god."

Mediet La Gazzetta dello Sport var først med historien om, at Van Aert har planer om at fokusere på Giro d'Italia næste år. Da der også er OL senere på sommeren, er der tvivl om, hvorvidt dette sætter en stopper for hans Tour-deltagelse.

Vingegaard vil rigtig gerne have ham med på holdet, men han er opmærksom på, at det ikke er ham, der bestemmer. Desuden siger han også, at han forventer, at Van Aert vil satse hårdt på OL næste år. Af denne grund giver det god mening for ham at køre Giroen.

Selvom Jumbo-Visma også har andre dygtige ryttere, mener Vingegaard ikke, at det er muligt at erstatte Van Aert. Han siger nemlig, at der 'ikke er andre som ham'.