Holger Rune reagerer på chokerende exit

Af: Nicolai Busekist

|

15/11/2023 09:00

Holger Rune var mandag i aktion mod Stefanos Tsitsipas, men det blev en kort affære, da grækeren trak sig fra kampen.

Mest læste i dag

Tennisfans verden nåede næsten ikke at sætte sig til rette foran skærmen, inden kampen mellem Holger Rune og Stefanos Tsitsipas var overstået.

Det skyldtes, at Runes græske modstander måtte tilkalde en fysioterapeut efter blot tre partier. Efter en kort samtale med fysioterapeuten, stod det klart, at han ikke kunne fortsætte.

Dermed var kampen forbi, inden den rigtigt kom i gang. For Rune betyder det, at han er blevet registreret for en 2-0-sejr over Tsitsipas. Derfor har han stadig en chance for at sikre sig en plads i semifinalen i ATP Finals i Torino.

Da Tsitsipas rejste sig fra sin bænk for at meddele dommeren, at han var nødt til at trække sig, så Rune meget forvirret. Den 20-årige dansker havde næppe regnet med, at han ville blive kåret som vinder efter blot tre partier.

Efter kampen forklarede han, at han ikke var klar over, hvad der foregik. Han fik derfor heller ikke konkret at vide, hvorfor den 25-årige tennisstjerne var nødt til at trække sig.

"Jeg vidste ingenting. Jeg troede, det var alt muligt i starten. Så fik jeg at vide, at det måske var noget med ryggen. Men jeg anede ikke, hvad problemet var," siger Holger Rune til Ekstra Bladet.

Dernæst forsøgte Rune at få lov til at spille et opvisningssæt mod Taylor Fritz eller Hubert Hurkacz. Det fik han dog ikke lov til, hvorfor han i stedet bevægede sig over på træningsbanen. Formålet med dette var naturligvis at gøre sig klar til torsdagens kamp mod Jannik Sinner.

"Jeg havde selvfølgelig håbet på at kunne spille hele kampen og få endnu en god kamp i benene efter i søndags. Men det er, hvad det er," siger han, og ønsker Tsitsipas god bedring.