Lewis Hamilton er gået glip af 255 millioner på grund af Max Verstappen

13/11/2023 09:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images
Max Verstappen har kostet Lewis Hamilton en stor sum penge, da den hollandske stjerne har vundet verdensmesterskabet tre år i træk.

Mest læste i dag

Lewis Hamilton har i de seneste to år haft en klausul i sin kontrakt, der sikrer ham 15 millioner pund (ca. 127 mio. kr.), hvis han vinder et verdensmesterskab. Da Max Verstappen har vundet mesterskabet de seneste to år, er Hamilton derfor gået glip af pengene.

Daily Mail skriver, at Hamilton har en meget lukrativ kontrakt med Mercedes. Faktisk er han den næstbedst betalte kører i feltet. Den eneste, der kan bryste sig af at have en højere løn, er Verstappen.

Den britiske stjerne har en årsløn på 27,5 millioner pund (ca. 234 mio. kr.) samt den førnævnte klausul. Derfor er der ikke nogen fare for, at han kommer til at mangle smør på brødet de næste mange år.

Desværre for Hamilton har han dog ikke været i nærheden af at sikre sig verdensmesterskabet de seneste to år. Særligt 2022 var en dårlig sæson for den britiske stjerne, der sluttede på en 6.-plads i den samlede stilling.

I denne sæson har der været fremskridt at spore hos ham og Mercedes. Alligevel har de ikke været i nærheden af at kunne konkurrere med Red Bull og Verstappen.

Til gengæld er der en chance for, at Hamilton kan kravle op på en samlet 2.-plads i stillingen. Det kræver dog, at Sergio Perez ikke henter specielt mange point i de to sidste løb i sæsonen.

Uanset hvad Hamilton gør, kan han dog ikke indhente Verstappen, der længe har vundet mesterskabet i år. Derfor har Mercedes-køreren igen været nødt til at sige farvel til 15 millioner pund, hvilket bringer hans total op på 30 millioner pund (ca. 254 mio. kr.).