Tidligere Formel 1-kører: Hamilton kan trække Verstappen i retten

Af: Nicolai Busekist

|

11/11/2023 10:00

Den tidligere Formel 1-kører Timo Glock har sagt, at Lewis Hamilton potentielt kan trække Max Verstappen i retten.

Mest læste i dag

Timo Glock er af den opfattelse, at Felipe Massas juridiske kamp om 2008-verdensmesterskabet kan få konsekvenser for Max Verstappen. Han kan nemlig miste sin 2021-titel.

Massa har lagt sag an mod FIA og Formel 1, hvilket skyldes udtalelser fra tidligere F1-direktør Bernie Ecclestone om crashgate-skandalen.

Ecclestone sagde, at han og daværende FIA-formand Max Mosley havde kendskab til Renaults forseelser ved Singapore Grand Prix i 2008, inden de blev undersøgt. Alligevel besluttede de at ignorere det for at undgå en skandale i sporten.

Denne udtalelse fik Massa til at reagere, da han mente, at hvis hændelsen var blevet undersøgt tidligere, kunne resultatet have været ugyldigt. I stedet vandt Lewis Hamilton verdensmesterskabet den sæson med et point.

Nu har Glock sagt, at resultatet af denne juridiske kamp direkte kan påvirke Verstappens omstridte første trofæ. Verstappen vandt 2021-titlen med en overhaling på sidste omgang ved sæsonens sidste løb i Abu Dhabi.

Senere indrømmede FIA, at 'menneskelige fejl' fra den daværende løbsdirektør Michael Masi førte til, at overhalede biler fik at vide, at de kunne overhale sikkerhedsbilen. Dette efterlod Verstappen lige bag Hamilton på friske dæk.

Mercedes-teamchef Toto Wolff sagde for nylig, at Massas juridiske kamp ville 'skabe præcedens' for fremtidige kampe omkring omstridte verdensmesterskaber. Nu ser Glock ud til at være enig.

"Det er et godt spørgsmål. Jeg er ikke 100% sikker på, om det er den rigtige måde at gøre det på, kan vi sige," sagde han til PlanetF1.

"Jeg blev overrasket, da jeg så det. Du ved... At tage det i retten efter så lang tid. Jeg ved ikke, om det vil lykkes for ham. Han ved, hvad han laver. Han kender fakta, og jeg kender ikke fakta og hvad er detaljerne."

"Så vi får se. I sidste ende, hvis han tager skridtet og vinder sagen, kan vi måske se en anden retssag mellem Lewis Hamilton og Max Verstappen."

"Så jeg ved ikke, om det er den rigtige løsning for sporten. Men i sidste ende er jeg ikke bekendt med alle de involverede detaljer. Så jeg ved det ikke. Jeg blev overrasket, da jeg så det."