Jonas Vingegaard med flot hyldest

12/06/2023 07:06

|

Nicolai Busekist

Foto: Michael Steele/Getty Images

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard har igen bevist, at han er en af de bedste cykelryttere i verden. Søndag blev han nemlig kåret som samlet vinder af Critérium du Dauphiné. 

26-årige Jonas Vingegaard kan godt tillade sig at være stolt. Han har på det seneste cementeret sin status som en af de bedste cykelryttere i verden. 

Selvom det er noget, der er bredt anerkendt, så glemmer han ikke sit hold. Efter den sidste etape af Critérium du Dauphiné, var han derfor hurtig til at rose sit hold for den flotte indsats. 

"Holdet gjorde det igen fantastisk. De var super stærke. Jeg var aldrig alene, så det var perfekt," sagde han ifølge Ritzau. 

Vingegaard kunne også glæde sig over, at han havde følt sig meget sikker og i kontrol den ottende og sidste etape af det franske løb. 

Det blev dog ikke til endnu en sejr for den 26-årige dansker. I stedet måtte han nøjes med en andenplads på etapen. Det var dog nok til at vinde det samlede klassement. Her havde han 2 minutter og 23 sekunder ned til Adam Yates fra UAE, som var den nærmeste forfølger. 

Ser man bort fra den flotte triumf i Tour de France sidste år, er den samlede sejr i Critérium du Dauphiné et af de største resultater i Vingegaars karriere. 

Derfor lagde han heller ikke skjul på, at han var rigtig glad for sejren. Han beskrev det selv som et af de største løb verden over. 

"Det er meget, meget stort for mig at vinde løbet. Det er et af de største løb i verden, så jeg er meget glad for at vinde det," sagde danskeren i sit vinderinterview. 

Nu er det tid til at restituere en smule, inden han kan rette fokus på Tour de France, som han skal køre om tre uger. 

Foruden det samlede klassement, vandt han også både 5. og 7. etape af Critérium du Dauphiné. Det betyder, at han nu står noteret for i alt 23 sejre i sin professionelle karriere. 11 af dem har han vundet i 2023.