Jonas Vingegaard melder ud: Det er jeg lidt overrasket over

06/07/2023 05:49

|

Nicolai Busekist

Foto: Michael Steele/Getty Images

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard kørte en rigtig flot 5. etape i Tour de France, hvor han tog vigtige tid på sin største rival.

Danske Jonas Vingegaard beviste onsdag, at han ikke blot er kommet for at være med. Han er kommet for at vinde.

I en sand magtdemonstration fik han taget et minut og fire sekunder på Tadej Pogacar, som bliver anset som værende hans største rival i dette års Tour de France.

Jumbo-Visma-stjernen satte et stærkt angreb ind med cirka 20 kilometer til mål. Det kom tilsyneladende bag på Pogacar, der ikke var i stand til at sætte efter. At han ikke endte med at den slovenske stjerne i hælene, kom som en stor overraskelse for Vingegaard.

Det fortalte han efter etapen, hvor han kunne glæde sig over, at han nu befinder sig på en 2. plads i klassementet.

"Jeg er lidt overrasket over, at der kun skulle et hug til at sætte ham, hvis man kan sige det. Og det skal ikke lyde overlegent. Men benene var rigtig gode hele dagen," sagde Vingegaard til Ekstra Bladet efter etapen.

Torsdag er der igen tale om en etape med flere bjerge. Målstregen er blevet placeret på toppen af Cauterets-Cambasque, som er en kategori 1-stigning.

Forud for etapen var det Pogacar, der var spået til at være favorit til at vinde etapen. Derfor kom det også bag på mange, at det var den danske rytter, der fik taget tid.

Vingegaard er ikke selv i tvivl om, hvad der gjorde, at han kunne sætte sin rival. Han er overbevist om, at han ganske enkelt har et højere niveau i år.

"Mit niveau er højere i år. Jeg er bedre på de korte stigninger," sagde han til Ekstra Bladet.

Vingegaard blev også spurgt ind til taktikken for torsdagens etape, men her havde han ikke meget at sige. Ifølge ham var det endnu ikke blevet diskuteret internt på holdet hos Jumbo-Visma.

Selvom han tog tid, skal han ikke tro, at kampen er vundet. Vingegaard er i skrivende stund 47 sekunder efter den gule trøje, mens Pogacar er 1 minut og 40 sekunder efter.