Jonas Vingegaard taler ud om ny rolle: Jeg er blevet degraderet

08/09/2023 07:06

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Jonas Vingegaard endte i en situation, som han ikke er vant til at befinde sig i, da han torsdag kørte 12. etape af Vuelta a España.

Mest læste i dag

Selvom Jonas Vingegaard ikke er alene om at være kaptajn under dette års Vuelta a España, var det næppe forventeligt, at han ville blive degraderet til rollen som vandbærer.

Ikke desto mindre var det netop, hvad der skete under 12. etape af det spanske etapeløb.

Den dobbelte Tour de France-vinder blev sendt en tur gennem feltet for at hente drikkedunke, hvilket var et nærmest utænkeligt scenarie.

Under årets Tour de France var han stort set aldrig alene. Derimod var han altid flankeret af mindst en af sine holdkammerater. I og med, at det ikke var tilfældet på torsdagens etape, var han tvunget til selv at klare sagerne.

Efter etapen har han kort udtalt sig om det usædvanlige syn. Her gjorde han det klart, at det ikke er et syn, man skal vænne sig til. Derfor er det ikke tænkeligt, at det kommer til at ske igen i nærmeste fremtid.

"Jeg er blevet degraderet til at være vandbærer nu, så … nej, det er jeg ikke," siger Jonas Vingegaard til TV 2 Sport.

Han forklarede også, hvad der lå til grund for, at han selv måtte en tur ned gennem feltet for at hente drikkedunke. Og årsagen var faktisk meget simpel: hans radio fungerede ikke på daværende tidspunkt.

"Min radio virkede ikke. I en halv times tid tænkte jeg, at det var underligt, at der ikke var blevet sagt noget i radioen, så kørte jeg ned og spurgte, om de ikke kunne sige noget, og så var der ikke forbindelse," forklarer han.

12. etape endte i en hektisk massespurt, hvor den danske stjerne havde fokus på at holde sig med i front. Dette gjorde han naturligvis med henblik på ikke at ende i problemer, hvilket ofte ses ved massespurter af denne karakter.

Efter etapen forklarede han, at han særligt under Tour de France lærte, hvor vigtigt det er, at man sidder med i front. Det er læring, som han ikke havde ladet ligge i Frankrig, men derimod har taget med sig til Spanien.