Jonas Vingegaard traf stor beslutning under Vueltaen: Nu kalder verdensmester det for uetisk

06/10/2023 11:13

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Jonas Vingegaard traf en stor beslutning under Vuelta a España i år, hvilket betød, at han gav afkald på sejren til fordel for Sepp Kuss.

Mest læste i dag

Den tredobbelte verdensmester Oscar Freire er ikke i tvivl om, at hvis der rent faktisk havde været kamp om sejren, ville Jonas Vingegaard være blevet kåret som vinder af Vuelta a España.

Sådan gik det dog ikke, da den danske stjerne ganske enkelt trak sig fra kampen om den samlede sejr. Derfor var det hans holdkammerat Sepp Kuss, der endte med at stå øverst på podiet.

Til gengæld kunne Team Jumbo-Visma glæde sig over, at de faktisk endte med at stå på alle tre pladser på podiet, da det blev rundet af med Jonas Vingegaard og Primoz Roglic.

Oscar Freire er dog ikke i tvivl om, at det havde set anderledes ud, hvis Jonas Vingegaard ikke havde besluttet at agere hjælper for Sepp Kuss i sidste del af etapeløbet.

"Hvis der var udbrudt en rigtig krig mellem dem, ville Vingegaard have vundet," siger Oscar Freire til Marca ifølge B.T.

Selvom der ikke endte med at være kamp om sejren til sidst, var den tredobbelte verdensmester ikke ked af udviklingen i løbet.

Til gengæld er han heller ikke blev for at indrømme, at afslutningen på løbet har delt vandene, og derfor kalder han det også for uetisk.

"Selvom det på en måde var uetisk, tror jeg, det var godt for showet. Filmen endte godt, fordi alle ville have Kuss til at vinde, og det gik godt for Jumbo, fordi de vandt de tre store," siger han.

Jonas Vingegaard er færdig med sin sæson for i år, og vil derfor ikke deltage i et cykelløb, før næste år. Derfor er de danske cykelfans også nødt til at væbne sig med tålmodighed, inden de igen kan juble på ham.