Primoz Roglic svarer nu på det spørgsmål, som alle cykelfans har ønsket svar på

Af: Jesper Bengtson

|

01/10/2023 14:00

Cykling
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu taler han ud om, hvorfor hans egne og Jumbo-Vismas veje skilles.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at Primoz Roglic forlader Jumbo-Visma. 

Det er dog endnu ikke bekræftet, hvilke nye græsgange, han søger mod, da det først vil blive offentliggjort efter Lombardiet Rundt.

"Jeg forlader Jumbo-Visma. Men alle detaljer vil først blive afsløret efter mit sidste løb i år. Jeg ser især frem til at deltage i løb nu”, lyder en tidligere udtalelse fra Primoz Roglic.

Der har dog været en del spørgsmål til cykelstjernen i forbindelse med den overraskende melding, og nu sætter han ord på, hvorfor det er på tide at vinke farvel til holdet.

Det skriver In De Leiderstrui.

Spekulationerne om Roglics afgang har svirret i de seneste uger - især efter annonceringen af Jumbo-Vismas overvejelser om en mulig fusion med Soudal-Quick Step. 

Efter sejren i Giro dell'Emilia tog Roglic sig tid til at besvare spørgsmål om sin uventede beslutning. 

Til spørgsmålet om, hvorvidt det føltes mærkeligt at bære Jumbo-Vismas karakteristiske gule og sorte farver, når han vidste det snart var slut, nikkede sloveneren og sagde følgende: 

"Selvfølgelig er det specielt. Vi har opnået så meget sammen. Men tingene forbliver også de samme, heh! Men imod det italienske efterår var der ikke meget andet, og jeg er her for at gøre mit arbejde så godt som muligt. Jeg vil gøre det samme i de næste løb. Det er der, mit fokus er nu”, siger han ifølge In De Leiderstrui.

Det store spørgsmål, som alle cykelfans ønsker svar på, er stadig, hvorfor han nu ikke længere skal cykle for Jumbo-Visma - og i henhold til netop det, sagde han:

"Uhhh, ja, uhhh, alt gik op i en højere enhed. Mine personlige mål og hvordan alt går… Sammen besluttede vi at afslutte det på denne måde. Det er bedre for begge parter, er jeg sikker på. Jeg ser frem til nye udfordringer."

Hvor disse nye udfordringer ligger, forventes at blive afsløret efter Lombardiet Rundt, da det bliver Roglics sidste løb for Jumbo-Visma. 

Rygter peger på INEOS Grenadiers og Lidl-Trek som potentielle nye destinationer.