Mulig bombe: Primoz Roglic på vej væk fra Jumbo-Visma

Af: Nicolai Busekist

|

29/09/2023 07:03

Cykling
Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images
Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images
En mulig bombe kan være på vej i cykelverdenen, da Primoz Roglic kan være på vej væk fra Team Jumbo-Visma.

Mest læste i dag

Et chokerende skifte kan være på vej i cykelverdenen. Der er nemlig forlydender om, at Jonas Vingegaards holdkammerat på Team Jumbo-Visma, Primoz Roglic, kan være på vej væk fra storholdet.

Den slovenske stjerne siges at være i forhandlinger om et holdskifte forud for den kommende sæson. Hvis dette bliver en realitet, vil det betyde, at de to store stjerner bliver direkte konkurrenter.

Det er mediet WielerFlits, der har bragt historien om Roglic' potentielle holdskifte.

Mediet rapporterer, at han af Jumbo-Visma har fået grønt lys til at forhandle med andre hold. De er nemlig åbne for at lade ham skifte, men det forudsætter, at et eventuelt interesseret hold vil betale en transfersum, da han har kontrakt til 2025.

Det tyder dog ikke på, at det kommer til at sætte en stopper for noget, da det britiske storhold INEOS skulle være klar til at gøre dette. Det lyder dog også, at der skulle være stor interesse fra både Bahrain Victorious, Lidl-Trek, Jayco-AlUla og Movistar.

Selvom der er interesse fra flere hold, skulle det især være INEOS, der arbejder på at sikre sig Roglic' underskrift. Det vil med stor sandsynlighed resultere i, at cykelfans næste år kan få en kamp om den gule trøje mellem Roglic, Vingegaard og Tadej Pogacar.

Særligt dette skulle være en af årsagerne til, at Roglic er klar til at forlade Jumbo-Visma. Han har nemlig været nødt til at afgive kaptajnrollen til Vingegaard ved flere lejligheder. For nylig måtte han endda også køre for Sepp Kuss i Vuelta a España.

Der er en forventning om, at der snart vil kunne meldes noget ud, da Roglic angiveligt skal træffe sin beslutning inden 1. oktober.

Det kommer som en stor overraskelse, at Roglic står til at forlade Jumbo-Visma. Det hollandske storhold har nemlig længe holdt fast i, at de vil holde fast i ham, men nu har piben fået en anden lyd.

Dette kan potentielt hænge sammen med, at der i de seneste dage har været meldinger om, at Jumbo-Visma arbejder på at fusionere med det belgiske storhold Soudal Quick-Step.

Selvom de arbejder på dette allerede nu, forventes det ikke, at en fusion vil blive gennemført før næste år. Der er dog endnu ingen af de to hold, der rent faktisk har bekræftet, at der er planer om at fusionere næste år.