De er klar til at lade millionerne regne ned over ham: Af denne grund siger Jonas Vingegaard nej

Af: Nicolai Busekist

|

04/10/2023 15:33

Jonas Vingegaard vandt for andet år i træk Tour de France denne sommer, hvilket har gjort ham til en eftertragtet mand blandt danske og internationale virksomheder.

Mest læste i dag

Det er ingen hemmelighed, at du som cykelrytter på topplan kan tjene rigtig mange penge. Det er selvfølgelig også tilfældet for danske Jonas Vingegaard, som får en fornem hyre af Team Jumbo-Visma.

Det er der naturligvis også flere andre af de store cykelstjerne, der gør. Alligevel er det ikke lønkronerne, der for alvor får deres formue til at eksplodere. Det er derimod de kommercielle aftaler, de indgår med virksomheder.

Hvis man for alvor skal tjene store summer på sådanne aftaler, kræver det, at man smeder mens jernet er varmt. På trods af dette, har Jonas Vingegaard endnu ikke indgået personlige sponsorkontrakter – og det er heller ikke sikkert, at det overhovedet kommer til at ske.

Det handler bestemt ikke om, at han ikke har mulighed for det – han er et af Danmarks største sportsnavne, hvorfor det må formodes, at virksomhederne nærmest står i kø for at indgå et samarbejde.

Ifølge hans kone og manager, Trine Marie Hansen til Finans, bliver der dog ingen aftaler indgået i den nærmeste fremtid.

"Det er let nok at tjene flere penge, men alt har sin pris," skriver hun i en besked til Finans, hvor hun også afviser deres interesse i at indgå personlige sponsorater.

Hun fortæller også, at Jonas Vingegaard allerede har fået henvendelser om personlige sponsorater, der med stor sandsynlighed ville kunne indbringe ham mange millioner. Alligevel bliver der ikke sagt ja til nogen af dem.

"Vi er ikke en familie, som vil tjene flest penge hurtigst muligt. Hvis vi har tid i overskud (hvilket vi absolut ikke har), så bruger vi den hellere sammen med familie og venner, som vi hellere vil investere i, og som vi i forvejen ser for lidt. Dertil vil en potentiel aftale også kræve fokus, tid og rejseaktivitet - noget som vores erfaring viser vil give Jonas flere skader og stress. Han trives absolut ikke med at være i rampelyset, så for os er det ikke det værd," skriver Trine Marie Hansen også.