Populært cykelhold donerer 27 millioner kroner: Når du finder ud af, hvad pengene går til, begynder tårerne at trille

01/10/2023 18:00

|

Jesper Bengtson

De mange penge går til et godt formål.

Mest læste i dag

Team Rynkeby giver i år hele 27 mio. kr. til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. Pengene skal først og fremmest bruges på forskning. 

Det skriver Team Rynkeby Fonden i en pressemeddelelse.

I juli tilbagelagde de gulklædte motionscykelryttere fra Team Rynkeby mere end 1.200 km gennem Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig til fordel for børn med kritiske sygdomme. 

Udover at trampe i pedalerne har velgørenhedscykelholdet også haft travlt med at skaffe sponsorer, og nu kan Team Rynkeby Fonden så offentliggøre det økonomiske resultat af de godt 1.200 danske Team Rynkeby-deltageres anstrengelser. 

Velgørenhedscykelholdet kan i år donere 19,4 mio. kr. til Børnecancerfonden og 7,6 mio. kr. til Børnelungefonden. 

Steffen Juncker, landechef for Team Rynkeby Danmark, er imponeret over de frivilliges indsats.

- Pengene er rejst på et tidspunkt, hvor energiprisen gik amok, og mange virksomheder var tilbageholdende med at indgå sponsoraftaler. At det alligevel lykkes os at rejse et stort tocifret millionbeløb til Børnecancerfonden og Børnelungefonden er en imponerende bedrift, som helt og aldeles skyldes de frivilliges ihærdige indsats, siger han. 

Penge til forskning
De mange penge skal først og fremmest bruges til at understøtte den målrettede forskning i bedre og mere skånsomme behandlingsformer for børn med lungesygdom og kræft.

- Der er sket store fremskridt på børnekræftområdet de seneste 20 år. I dag overlever langt flere børn – blandt andet som følge af donationer fra Team Rynkeby. Men selvom vi er kommet langt, er der stadig meget at gøre. Der er stadig børn, der mister livet, og kræftbehandlingen er så hård, at mange børn overlever til et liv med svære senfølger. Derfor er jeg også dybt taknemlig over, Team Rynkeby-deltagernes store indsats for sagen, siger Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Samme lovord kommer der fra Børnelungefondens direktør, Ann Leistiko.

- Jeg er overvældet af den enorme indsats, som Team Rynkeby har gjort for at indsamle midler til børn med lungesygdom og deres familier. Børn med lungesygdom bliver aldrig raske. De vil altid være syge. Men med midler fra Team Rynkeby har vi kunnet løfte forskning og behandling i børnelungesygdomme, og dermed har vi banet vejen for en bedre tilværelse for børnene og deres familier. Team Rynkeby-deltagerne giver familierne håb for fremtiden, og pengene er med til at igangsætte nogle af de livsnødvendige aktiviteter, som der fortsat er behov for, siger Ann Leistiko.

68,4 mio. kr. i hele Europa
Det er ikke kun i Danmark, at Team Rynkeby har indsamlet penge. Velgørenhedscykelholdet har hold i ni lande, og alt i alt kan Team Rynkeby i år donere ikke mindre end 68,4 mio. kr. til børn med kritiske sygdomme. 

- Det er overvældende at være en del af noget, som med årene er blevet så stort og involverer og påvirker så mange mennesker. Vi er i dag en af de største bidragsydere til den europæiske børnekræft-indsats, siger Steffen Juncker. 

Team Rynkeby er allerede ved at forberede næste års tur til Paris, som afvikles i uge 27 i 2024.