Jonas Vingegaards hold overrasker: Overvejer vild fusion

Af: Nicolai Busekist

|

25/09/2023 06:46

Team Jumbo-Visma, der blandt andet har Jonas Vingegaard under kontrakt, kan blive et endnu større cykelhold.

Mest læste i dag

Noget stort kan vise sig at være under opsejling i cykelverdenen. Team Jumbo-Visma siges at være på vej til at fusionere med holdet Soudal Quick-Step.

Sådan lyder det fra mediet Wielerflits.

Flere kilder har sagt til mediet, at det er godt på vej til at se, og at det kun er et spørgsmål om tid, inden det bliver en realitet.

Åbenbart er det ikke noget, de to hold først er begyndt at arbejde på nu. Derimod siges det at have været på tegnebrættet siden midten af juli.

Hvis eller når en sådan fusion finder sted, vil det blive den nuværende Jumbo-Visma-boss Richard Plugge, der kommer til at stå i spidsen for holdet som administrerende direktør. Desuden vil det være Merijn Zeeman, der kommer til at indtage rollen som sportsdirektør.

Patrick Lefevre, der i dag er administrerende direktør Quick-Step, bliver dog ikke sendt helt ud i kulden. Derimod står han til at blive medlem af bestyrelsen.

Ifølge Wielerflits skulle de to holds primære sponsorer, Soudal og Visma, også være meget lune på idéen om at fusionere de to hold. Bliver en fusion en realitet, vil de pludselig stå i en situation, hvor de har intet mindre end 50 ryttere under kontrakt.

Desuden vil det betyde, at de vil kunne sætte et hold bestående af store stjerner som Remco Evenepoel, Primoz Roglic, Jonas Vingegaard og Wout van Aert.

Ender denne fusion med at blive en realitet, står de derfor til at blive et af de klart stærkeste hold i hele cykelsporten.

Ikke nok med, at de har et væld af stærke ryttere under kontrakt, så vil en fusion også gøre dem økonomisk robuste. Hvorvidt det vil betyde, at der er en række ryttere, der bliver nødt til at se sig om efter et nyt hold, er naturligvis svært at spå om.