Jumbo-Visma-rytter på hospitalet efter styrt

Af: Nicolai Busekist

|

09/04/2022 15:31

Mest læste i dag

Jumbo-Visma-stjernen er endt på hospitalet, efter at være styrtet på 5. etape af Baskerlandet Rundt. 

Jumbo-Visma-rytteren Milan Vader blev bragt til et hospital i Bilbao, efter at have pådraget sig alvorlige skader i et styrt på 5. etape af Baskerlandet Rundt.

Ifølge Cyclingnews blev 26-årige Milan straks opereret i sin halspulsåre for at bevare blodgennemstrømningen til hans hjerne. Han pådrog sig også brækkede ryghvirvler, et brækket kraveben og et brækket skulderblad. 

Holdlægen Robert Kempers er sammen med Vader på hospitalet, mens Vaders forældre rejste til Spanien for at være ved hans side.

Milan Vader var involveret i et større styrt med omkring 15 ryttere indenfor de første 70 kilometer på etapen og styrtede over autoværnet.

En anden rytter, Lucas Hamilton, som også styrtede over et autoværn med 68 km tilbage af etapen, landede i et træ og undgik et katastrofalt fald, da det skete på en stigning.

Milan Vader, der er en tidligere mountainbiker, er i sin første professionelle sæson med Jumbo-Visma efter at have sluttet i top-10 ved OL i sommers. 

Både Vaders og Hamiltons styrt minder om et styrt fra sidste års løb, hvor Remco Evenepoel, styrtede over en lav stenmur under en nedstigningen og brækkede bækken. 

Holdkammeraten Jonas Vingegaard styrtede også på etapen, men formåede at køre i mål som nummer otte.