Kron dedikerer etapesejr til afdød holdkammerat

28/08/2023 11:01

|

Redaktionen

Foto: Benoît Prieur
Andreas Kron leverede en bemærkelsesværdig præstation ved at bryde sin to-årige sejrstørke. Det gjorde han med en storslået etapesejr i Vueltaen.

Mest læste i dag

På en dag, hvor etapens forløb var genstand for meget spekulation, og hvor nogle ryttere valgte at trække sig på grund af de regnvåde forhold, skilte Kron sig ud ved at angribe kort før målstregen og krydse den som den første af alle.

I sit efterfølgende interview udtrykte Kron sin taknemmelighed for sejren, især efter at have misset Tour de France tidligere på året. Han understregede også, hvor meget denne sejr betyder for ham og hans hold, især i lyset af den nylige tragiske død af hans holdkammerat, Tijl De Decker.

Selvom Kron aldrig personligt mødte De Decker, følte han en dyb forbindelse til ham gennem holdkammeraterne og dedikerede sin sejr til ham ved at pege mod himlen, da han krydsede målstregen.

Denne sejr er Krons fjerde professionelle sejr. Hans sidste sejr var i Schweiz Rundt i juni 2021. Interessant nok var det ikke første gang, Kron smagte sejrens sødme i Catalonien. Tilbage i marts 2021 sikrede han sin første WorldTour-sejr i Catalonien Rundt.