Kunne have fået stor betydning for Jonas Vingegaard: Nu er det helt droppet

07/10/2023 12:03

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En aftale, der kunne have fået stor betydning for danske Jonas Vingegaard, er endt med at blive helt droppet.

Mest læste i dag

På det seneste har der været meldinger om, at en fusion mellem storholdene Jumbo-Visma og Quick-Step skulle være på vej. Selvom der skulle have været intense forhandlinger, kommer fusionen ikke til at ske.

Ifølge flere belgiske medier, herunder Sporza og Het Laatste Nieuws, er forhandlingerne mellem de to hold ganske enkelt brudt sammen. Derfor kommer danske Jonas Vingegaard ikke til at få nye holdkammerater i denne omgang.

De to hold havde aftalt en tidsfrist, der hedder den 16. oktober, men det er blevet vurderet, at det ikke er muligt at nå i mål med de nødvendige punkter inden da.

Den potentielle fusion mellem de to hold har været et af de største samtaleemner i sportens verden i de seneste uger.

Til en start var det kun på rygtebasis, men for en uge siden blev det af Quick-Step-chef Patrick Lefevere bekræftet, at der var forhandlinger mellem de to hold.

I denne forbindelse kom det også frem, at der faktisk har været dialog mellem holdene i en længere periode. I en klumme afslørede Lefevere nemlig, at der har været møder mellem holdene både før og under dette års Tour de France.

"Vi kom tydeligvis godt ud af det, men i mellemtiden var der også utilfredshed med vores hold, som angiveligt ikke fungerede godt nok," skrev cykelchefen ifølge Ritzau.

I sin klumme afslørede Lefevere også, at der var blevet underskrevet en hensigtserklæring mellem de to hold. Af denne aftale fremgik det, at parterne havde til hensigt at slå pjalterne sammen.

Ikke alle har dog været positivt stemt overfor en sådan fusion. Blandt andet har flere ryttere givet udtryk for deres utilfredshed. Lagde man de to hold sammen, ville der være 50 ryttere til sammen, hvilket ville være et problem. Et hold må nemlig maksimalt have 30 ryttere på kontrakt.