Landshold strandet efter træningslejr

Af: Nicolai Busekist

|

11/03/2022 12:56

Mest læste i dag

Holdet kan ikke komme hjem fra deres træningslejr, og har indtil videre fundet ophold i et andet land.

Cykelryttere fra det ukrainske landshold, har været strandet i Tyrkiet siden 24. februar efter, at Rusland begyndte at invadere deres hjemland. Men nu har de fundet ophold for en stund, takket være Italien. 

Holdet af elitekvinder og U23-kvinder samt elitemænd og U23-mænd var på træningslejr i Antalya, da invasionen startede, og da kampene fortsat eskalerer og millioner er flygtet fra Ukraine, har de ikke kunnet komme hjem igen. 

Det ukrainske hold bestående af 20 ryttere og fire stabsansatte landede i Rom i går, og blev mødt af det italienske cykelforbunds præsident Cordiano Dagnoni og generalsekretær Marcello Tolu. Fra lufthavnen blev de transporteret til et hotel. 

Ifølge Cyclingnews er forbundet mere end glade for at kunne hjælpe sine ukrainske kollegaer: 

"Anmodningen om hjælp, der blev sendt af delegationschefen for landsholdet Sergiy Grechyn efter at have hørt om den venlighed, som det italienske forbund har vist det ukrainske folk og sportsfolk, blev fanget af Francesca Monzone, som dækker rollen som cykelambassadør for forbundet," skriver de.

"I Italien vil rytterne være i stand til at træne og deltage i konkurrencerne på kalenderen, takket være hjælpen fra hele den italienske cykelverden, der straks mobiliserede sig for at hjælpe de ukrainske kolleger."