Magnus Cort taler ud: Sådan er chancerne for at tage den gule trøje

Af: Nicolai Busekist

|

01/07/2023 06:19

Mest læste i dag

Tour de France begynder lørdag eftermiddag, og danske Magnus Cort stiller til start. Han tror dog ikke på, at han har de store vinderchancer på 1. etape.

I år bliver Tour de France åbnet med en etape, der er som skræddersyet til klassikerryttere, der har evnerne til at køre korte stigninger og har styrke i antrittet.

Derfor er der tale om en etape, der passer godt til Magnus Cort. Alligevel tror han ikke på, at han har de store chancer for at finde 1. etape. Han forventer derfor heller ikke at kunne iføre sig den gule trøje efter den indledende etape.

"Den gule trøje bliver nok svær at få. 1. etape bliver superhård, og der er temmelig stejle stigninger mod slutningen," sagde han ifølge Ritzau.

Han udtalte også, at han mener, at han har bedre chancer for at vinde på 2. etape. Selvom det skulle ske, at han vinder på 2. etape, forventer han dog, at den gule trøje allerede er væk.

Det er dog ikke ensbetydende med, at han ikke forventer at gå efter etapesejre i de kommende tre uger. Den 30-årige danske cykelrytter mener derimod, at han har flere muligheder for at vinde en sejr.

"Jeg tror selv, jeg får en god håndfuld muligheder for at jagte sejre. Det er vel kun i massespurterne, vi som hold ikke har en chance for at blande os helt fremme," sagde han.

I skrivende stund kan Magnus Cort bryste sig af at have 26 sejr, hvoraf ni af dem er kommet i Grand Tours.

Tidligere i år vandt han sin første etapesejr i Giro d'Italia, og kunne dermed melde sig ind i en meget lille gruppe af danskere, der har vundet en etape i alle tre Grand Tours.

Og meget tyder på, at den 30-årige stjerne fra Bornholm har intentioner om at udvide sit CV med yderligere sejre i dette års Tour de France. Ifølge ham selv, kan det potentielt ske allerede på 2. etape.