Mange er skeptiske: Tadej Pogacar taler ud om doping

Af: Nicolai Busekist

|

18/07/2023 05:40

Mest læste i dag

I år er der blevet sat flere nye rekorder i Tour de France, hvorfor flere er skeptiske omkring brugen af doping.

Der bliver kørt rigtig stærk i dette års Tour de France. Det er især noget, der gør sig gældende i bjergene. Her duellerer Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar med hinanden, og de har allerede slået flere rekorder.

Flere af de rekorder, der er blevet slået i år, er blevet sat i en tid, hvor doping var en meget fremtrædende del af cykelsporten.

Dette har nu resulteret i, at der bliver stillet spørgsmålstegn ved, om Vingegaard og Pogacar tager doping.

Blandt andet er de blevet stillet spørgsmål omkring dette, da de 15. etape kæmpede på vej mod toppen af Saint-Gervais Mont Blanc. I denne forbindelse sagde Vingegaard, at han har fuld forståelse for, at folk er skeptiske.

Mandag har Ekstra Bladet talt med Pogacar, der også har forståelse for det. Derfor har han heller ikke noget imod, at folk er skeptiske omkring det.

"Jeg forstår skepsissen. Jeg får også det spørgsmål, som l stiller hvert eneste år, så der er ingen forskel der," sagde han til Ekstra Bladet.

Han slog også fast, at han er klar over, at der bliver kørt stærkt. Han udtrykte også forståelse for spørgsmålene omkring doping, når man tager fortiden med i betragtningen.

"Så på grund af alt det, der er sket i fortiden, forstår jeg godt, at folk stiller spørgsmål. Der er mange, der ikke kan komme over det, og jeg forstår dem fuldt ud," sagde han.

I år har den slovenske stjerne sat en rekord på Grand Colombier. Derudover deler han rekorden med Vingegaard for både Tourmalet og Saint-Gervais. Vingegaard tog også rekorden for Marie Blanque for næsen af Pogacar.

I interviewet med Ekstra Bladet forklarede Pogacar også, at han nyder duellen med Vingegaard. Derfor er der da heller ingen antydning af, at han har opgivet at vinde den gule trøje.

Inden tirsdagens enkeltstart er Vingegaard på førstepladsen med 10 sekunder ned til Pogacar. På tredjepladsen finder man Carlos Rodríguez, der har 5 minutter og 21 sekunder op til Pogacar.