Mark Cavendish afslører 'hul bag hjertet' efter alvorligt styrt i Belgien

Af: Nicolai Busekist

|

28/11/2021 10:43

Mest læste i dag

Mark Cavendish har afsløret, at han et 'hul bag sit hjerte' efter et alvorligt styrt i Belgien i sidste uge.

Mark Cavendish deltog i seksdagesløbet Gent, da vand på banen fra en tabt flaske resulterede i, at flere ryttere styrtede. Det var dog Cavendish, der kom værst til skade.

Den 36-årige cykelrytter brækkede to ribben og punkterede en lunge i forbindelse med styrtet, og har fortalt til The Sun, at placeringen af hullet i hans lunge 'besværliggør tingene'.

"Det var en vanvittig ulykke forårsaget af vand på banen, efter at en rytter havde spildt. Der var et hjulslip foran, som startede en kædereaktion og forårsagede styrtet. Jeg landede på en cykel, brækkede mine ribben og fik et hul i min lunge," lød det fra Cavendish.

"Hullet er bag mit hjerte, hvilket besværliggør tingene og gør det sværere at overvåge, fordi det ikke ses på røntgenbilleder, men jeg overlever," sagde den rutinerede cykelrytter også.

Umiddelbart efter ulykken var Cavendish i stand til at komme på benene, hvor han også vinkede til tilskuerne. Han har dog indrømmet, at han kun gjorde det, da han ikke ville alarmere sine børn, som var med i velodromen den aften.

"Da jeg styrtede, vidste jeg, at jeg var kommet til skade og var i dårlig stand. Det skræmmer dig. Men børnene var der, og mit instinkt var at rejse mig, så de vidste, at jeg var okay. Jeg gik tilbage til de hytter, vi bor i på velodromen, og da de var gået, blev jeg båret på hospitalet," fortalte han.

På trods af sine skader, er den rutinerede cykelrytter blevet udskrevet fra hospitalet. Han forventer selv, at han kan være tilbage på cyklen inden årets udgang.

"Som professionel sportsudøver kender du din krop godt nok til at vide, hvad det betyder, og hvad restitutionstiden er. Vi er vant til brækkede knogler og lunger heler ret hurtigt, så jeg burde være tilbage i sadlen om et par uger," sagde han, og fortsatte:

"Det kan skubbe min sæson lidt tilbage, og jeg vil have ondt i et stykke tid, men det går fremad, så det er ikke så slemt."