Nairo Quintana diskvalificeret fra Tour de France

Af: Nicolai Busekist

|

18/08/2022 08:56

Mest læste i dag

Nairo Quintana er blevet diskvalificeret fra Tour de France. Det betyder, at hans sjetteplads fra dette år er blevet annulleret.

Nairo Quintana har ikke blot fået fjernet sin sjetteplads fra dette års Tour de France. Han har også fået annulleret sin andenplads på 11. etape.

Sådan lyder det fra Den Internationale Cykelunion (UCI) i en pressemeddelelse.

Årsagen til, at det sker er, at han den 8. juli og 13. juli afleverede test, der er blevet testet positiv for smertestillende lægemiddel tramadol.

Umiddelbart er det naturligvis ikke noget, der lyder hverken farligt eller forkert. Faktum er dog, at det ifølge UCI's reglement er forbudt at bruge under løb.

Det har faktisk været forbudt under løb siden 1. marts 2019, hvorfor der ikke er noget nyt i det.

Dengang blev det af UCI brugt som grund, at det er en sløvende medicin, hvilket kan medføre, at der sker styrt i feltet, hvilket man naturligvis har et ønske om at undgå.

Det er dog vigtigt at understrege, at Quintana ikke har overtrådt antidopingreglementet. Det vil også sige, at han ikke er udelukket fra at deltage i andre løb i denne sæson.

Såfremt han ønsker at gøre det, skal han anke dommen til internationale sportsdomstol, CAS. Det skal han nå at gøre indenfor ti dage.