Nu er det bekræftet: Remco Evenepoel vender tilbage

11/07/2023 06:04

|

Nicolai Busekist

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Mest læste i dag

På det seneste har der været tvivl om det, men nu bekræfter 23-årige Remco Evenepoel, at han vender tilbage til Vuelta a España næste år.

Sidste år vandt Remco Evenepoel det spanske etapeløb Vuelta a España. Det er en bedrift, han har i sinde at gentage til august, da han igen stiller op til løbet.

Soudal - Quick Step-chefen Patrick Lefevere har bekræftet, at den belgiske stjerne stiller til start i årets udgave af løbet.

I denne forbindelse udtalte han også, at Lefevere oprindeligt at havde besluttet, at han ikke skulle han med. På det seneste har Evenepoel dog vist set flot niveau, og derfor er han også blevet udtaget.

"I første omgang sagde jeg, at det var bedst, hvis han ikke var med. Men når jeg ser det niveau, han er vendt tilbage på, kan jeg kun følge hans tanker," sagde han til det belgiske medie DH ifølge TV 2 Sport.

"Remco vil gerne tage del i de store løb, og hvis alt går vel med hans træning, vil han stille til start i Vueltaen."

Tidligere på året deltog han i Giro d'Italia, men her blev han tvunget til at udgå. En positiv coronatest var årsagen til, at han dengang måtte trække sig.

Inden starten på Giro d'Italia, var han ellers blevet udpeget som en af favoritterne til at løbe med den samlede sejr.

Efter at have været smittet med corona, har han kæmpet med eftervirkningerne. Dette medført blandt andet, at han blev besejret af danske Mattias Skjelmose i Schweiz Rundt tilbage i juni.

Nu er det blevet bekræftet, at den 24-årige belgier er på vej tilbage mod sit topniveau. Det beviste han også for få uger siden, hvor han blev belgisk mester på landevejen.

Han vandt Vuelta a España sidste år, og kan igen i år forvente, at han vil få stor konkurrence. Store stjerne som Geraint Thomas og Primoz Roglic ventes at være en del af feltet til den spanske Grand Tour, der skydes i gang den 26. august.