Nu er det officielt: Vingegaard gør det igen

Af: Nicolai Busekist

|

23/12/2022 07:58

Mest læste i dag

Der har været tvivl om det, men nu er det blevet slået fast. Jonas Vingegaard skal køre Tour de France i 2023.

Danske Jonas Vingegaard skal køre Tour de France næste år. Det er endelig blevet bekræftet af hans hold, Jumbo-Visma.

I lang tid har det hollandske hold valgt at holde sine planer tæt til kroppen, men nu har de endelig valgt at melde ud om det.

Det vil sige, at den danske stjerne får mulighed for at forsvare sin sejr næste år. Denne gang vil han dog ikke på samme måde have danskernes opbakning på de første etaper.

"Jeg er glad for, at jeg kan komme tilbage til Tour de France og give det et skud. Det er selvfølgelig anderledes at komme tilbage til Touren nu," lød det fra Vingegaard efter nyheden blev afsløret, skriver B.T.

"Om der er mere eller mindre pres på, ved jeg ikke. Hvis jeg ikke vinder det igen i min karriere, kan jeg stadig sidde ned og være stolt af, hvad jeg har gjort," fortsætter Vingegaard.

Næste år kommer Vingegaard ikke til at have Primoz Roglic ved sin side. Den slovenske rytter skal derimod køre Giro d'Italia i maj, hvorfor det ikke er planen, at han også skal køre Tour de France.

Det betyder, at danske Vingegaard indtager rollen som kaptajn under Tour de France, hvor det forventes, at han igen skal kæmpe med Tadej Pogacar om den samlede sejr.