Nu taler Sepp Kuss ud: Her er hans klare holdning til Jonas Vingegaards angreb

Af: Emil Martesen

|

13/09/2023 11:39

Cykling
Foto: Tim de Waele/Getty Images
Foto: Tim de Waele/Getty Images
Nu taler han ud.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard ønsker ikke selv at forholde sig klassementet i den tredje og sidste Grand Tour, der i skrivende stund løber af stablen, men for hans amerikanske holdkammerat er sagen en helt anden.

Det er vidst ingens næse gået forbi, at det hollandske mandskab Jumbo-Visma sat alle konkurrenterne til vægs den seneste uge, hvorfor de nu har den amerikanske stjerne i den røde trøje.

Men det kan meget vel være et overstået kapitel inden længe.

For Sepp Kuss' nærmeste konkurrenter er faktisk hans to holdkammerater, Jonas Vingegaard og Primoz Roglic.

Og på tirsdagens etape af Vuelta a España, viste Jonas Vingegaard, at han har det ekstra gear, der har bragt ham til tops i de seneste to Tour de France-udgaver.

Og efter en netop nervepirrende 16. etape af Vuelta a España, hvor Jonas Vingegaard demonstrerede en formidabel præstation, står det klart, at den danske cykelstjerne er en seriøs udfordrer til løbets førsteplads, som i øjeblikket indtages af holdkammeraten Sepp Kuss:

"Jonas viste i dag (tirsdag, red.), at han er den stærkeste. Som jeg sagde før, er det kun retfærdigt, at den stærkeste rytter vinder", udtalte en ydmyg Sepp Kuss til TV 2 efter etapen, og anerkendte Jonas Vingegaards indsats og styrke på finalestigningen og fortsatte:

"Vi må se i morgen (onsdag, red.) og de næste par dage, hvordan tingene udarter sig", fortalte Sepp Kuss til TV 2 Sport.

Men denne etape var ikke kun en demonstration af sportslig dygtighed, men også et vidnesbyrd om den menneskelige ånd og evnen til at finde motivation i de mest tragiske omstændigheder. Holdet var tydeligt påvirket af nyheden om deres holdkammerat Nathan Van Hooydoncks uheld, og især Jonas Vingegaard, der har et tæt bånd til Hooydonck, syntes at finde en ekstra kilde til motivation i denne tragiske nyhed.