Sådan har du aldrig set Jonas Vingegaard før: Dette afslører det hele

Af: Emil Martesen

|

12/09/2023 12:20

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Jonas Vingegaard afslører store planer.

Mest læste i dag

Det spanske etapeløb er i skrivende stund i fuld gang, og det er vidst ingens næse gået forbi, at det har været en rutschebanetur for den ydmyge Glyngøre-dreng.

For nyligt kunne han nemlig cementere, at han er en af verdens bedste bjergryttere, da de tog hul på det legendariske bjerg Col du Tourmalet, hvor han satte alle konkurrenterne til vægs.

Men ugerne forinden havde der ikke været så meget at skrive hjem om for den danske cykelstjerne.

Den danske cykelstjerne var nemlig på ingen måde i fuld vigør - men det har sidenhen set dagens lys, at det skyldes maveonde hos den danske cykelstjerne.

Og det må alt andet lige falde på et tørt sted for Jonas Vingegaard, at det ikke skyldes, at grundformen ikke var der i kølvandet på den store Tour-triumf. Den aktuelle tredjeplads i Vuelta a Espana giver da også forhåbninger om mere hos den danske cykelstjerne.

Det løfter han sløret for i et interview med TV 2.

Her lægger han ikke skjul på sine fremtidsdrømme, der tæller alt fra OL og VM i 2024 til tre Grand Tours på et år.

For selvom Tour de France fortsat er årets højdepunkt for den unge rytter, er han ivrig efter at udforske nye horisonter, herunder deltagelse i OL og VM i 2024.

Han fortæller i samme ombæring, at han overvejer muligheden for at deltage i alle tre Grand Tours i et enkelt år:

"Jo, han viser da helt klart vejen. Jeg tror, jeg lige skal have et par år på bagen, hvor jeg kører to, før jeg tænker, at jeg kan køre tre", lyder det fra Jonas Vingegaard, da han bliver forholdt om hans holdkammerat Sepp Kuss ikke viser vejen frem, inden han fortsætter:

"På en eller anden måde har jeg vel også en drøm om, at man kunne køre klassement i alle tre på et år. Men det virker også svært, for med Touren skal du bare være 100 procent for at køre klassement, og hvis man så har kørt Giroen og ikke er på 100 procent i Touren, så kan det godt blive svært".

Og selvom han erkender, at Tour de France er den mest krævende af de tre løb, både mentalt og fysisk, udelukker han ikke muligheden for at give det et forsøg i fremtiden.