TV 2-ekspert slår fast: Derfor passer Jonas Vingegaards udtalelse ikke

Af: Emil Martesen

|

07/09/2023 12:30

Cykling
Foto: Tim De Waele/Getty Images
Foto: Tim De Waele/Getty Images
TV 2-eksperten deler hudløst ærlige ord.

Mest læste i dag

I en sæson, der har været intet mindre end spektakulær, har Jumbo-Visma demonstreret en næsten uhørt dominans, ikke kun i Grand Tours, men også i en række andre prestigefyldte løb. Deres succes skyldes ikke kun stjerner som Primoz Roglic og Jonas Vingegaard, men også en dyb trup, der har vist sig at være både alsidig og slagkraftig.

Men det er ikke kun sejrene, der har gjort denne sæson bemærkelsesværdig for Jumbo-Visma. Holdets tilgang til løbene har også været en åbenbaring. I modsætning til deres forgængere, Team Sky, har Jumbo-Visma været villige til at tage chancer og angribe, hvilket har resulteret i nogle af de mest spændende og uforudsigelige løb i nyere tid.

Og i skrivende stund løber Vuelta a Espana af stablen, hvor det hollandske mandskab igen har sat kursen mod en historistisk bedrift.

Rolf Sørensen lægger heller ikke skjul på, at hvis det skulle lykkedes mandskabet, at vinde tre Grand Tours i samme sæson, så vil det være det største nogensinde for et hold i én sæson.

Men selv med holdets succes, er der stadig udfordringer, der ligger og lurer i horisonten.

Den ydmyge Glyngøre-dreng, der tidligere i år triumferede i Tour de France, har kæmpet med at finde formen i Vuelta a España. Dertil er det værd at bemærke, at Sepp Kuss, der i øjeblikket fører det spanske etapeløb, har deltaget i samtlige Grand Tours i år.

Tilbage står den slovenske cykelstjerne Primoz Roglic, som TV 2's cykel-ekspert Rolf Sørensen har mest tiltro til.

Det kommer i kølvandet på meldinger fra Jonas Vingegaard, der flere gange har hævdet efter etaperne, at han ser frem til anden- og tredje uge af Vuelta a España, hvor feltet lægger vejen forbi de helt store bjerge, og hvor højderne for alvor kommer til at spille en rolle.

Ikke desto mindre, så tror Rolf Sørensen ikke på den danske cykelstjerne:

"Nu går vi ind i et terræn, der passer godt til Vingegaard, og han siger selv, at han håber på at blive bedre. Men jeg tror også selv, at han er i tvivl, om han bliver bedre – han har ikke prøvet at køre to treuger lange etapeløb i samme sæson, fortæller Rolf Sørensen og uddyber:

"Når man er lidt presset i forvejen, kan man godt risikere, at man ender med at nedbryde formen i stedet for at opbygge den. Så det er lidt et spørgsmålstegn for Vingegaard. Hans fordel er de helt store bjerge, men jeg tror ikke på, at vi kommer til at se en Vingegaard smadre konkurrenterne ligesom i Touren. Han kan måske vinde en etape".

I Rolf Sørensens bog ligger den mere til Roglic, der også har løftet sløret for, at han i denne sæson udelukkende satsede på Giroen og Vueltaen.

Og skulle enten Primo Roglic, Jonas Vingegaard eller Sepp Kuss løbe med sejren i det spanske etapeløb, vil det være første gang siden Chris Froome i 2017, at en rytter vinder to Grand Tours i samme sæson.