Mads Pedersen på helt særlig liste

Af: Emil Martesen

|

05/09/2023 20:00

Cykling
Foto: Jean Catuffe/Getty Images
Foto: Jean Catuffe/Getty Images
Den danske cykelstjerne er havnet på en helt særlig liste.

Mest læste i dag

Der er god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne for Mads Pedersen i disse dage.

Mads Pedersen har haft en bemærkelsesværdig sæson, hvor han gang på gang har sat sine konkurrenter til vægs.

Og det har nu båret frugt for den evigt populære Mads Pedersen, der for første gang i sin karriere har formået at bryde ind i top tre på verdensranglisten. En præstation der ikke kun markerer et personligt højdepunkt, men også cementerer Danmarks position som en dominerende kraft i international cykling.

Denne milepæl blev mulig efter Wout Van Aert, en belgisk konkurrent, mistede 400 point ved ikke at forsvare sin titel i Bretagne Classic.

Og selvom den danske stjerne ikke har deltaget i nogen løb i den forgangne uge, har denne ændring i pointtallene gjort det muligt for ham at avancere på ranglisten.

Det skriver feltet.dk.

Mads Pedersens tredjeplads er den næsthøjeste nogensinde opnået af en dansk rytter, kun overgået af Jakob Fuglsangs andenplads i både 2019 og 2020.

På nuværende tidspunkt fører Tadej Pogacar verdensranglisten, efterfulgt af Remco Evenepoel, mens Jonas Vingegaard, indtager en respektabel femteplads.

På holdfronten har UAE Team Emirates forøget deres føring over Jumbo-Visma med 2.500 point, selvom Jumbo-Visma med tre klassementsryttere i Vueltaen har potentialet til snart at indhente dette forspring.

I samme ombæring har har Danmark fastholdt en stærk position på Nationalranglisten, kun overgået af Belgien og Slovenien.