Er han Jumbo-Vismas hemmelige våben? Her er Jonas Vingegaards svar

Af: Emil Martesen

|

01/09/2023 12:16

Vuelta a Espana blev så sent som i går vendt helt på hovedet for Jumbo-Visma-mandskabet - og nu har Jonas Vingegaard delt hudløst ærlige ord i kølvandet på gårsdagens etape.

Mest læste i dag

Det er vidst ingens næse gået forbi, at Jonas Vingegaard og resten af Jumbo-Visma-mandskabet er samtlige hold overlegne.

Og det satte de igen i går to streger under, da der blev taget hul på et vaskeægte bjergslag i det spanske etapeløb.

For mens langt de fleste øjne er rettet mod de kendte stjerner som Primoz Roglic og Jonas Vingegaard i dette års Vuelta a España, har Jumbo-Vismas evigt populære hjælperytter Sepp Kuss trådt ind i rampelyset.

Efter en overbevisende etapesejr på gårsdagens etape og et forspring på over tre minutter over nærmeste konkurrent, Remco Evenepoel, rejser det et hav af spørgsmål om hvorvidt den amerikanske cykelrytter er Jumbo-Vismas hemmelige våben.

Og med sin etapesejr har han ikke kun vist sit eget potentiale, men også skabt en taktisk fordel for Jumbo-Visma.

Det lægger cykelekspert Rolf Sørensen heller ikke skjul på til TV 2.

"Kuss vinder, og de tager tid på alle konkurrenterne. Nu kan de selv bestemme, hvordan de skal gøre det her. Og så må vi se, om de vil iscenesætte Sepp Kuss. Det kan være, at de er så gode, at det giver sig selv".

Christian Moberg, sportsdirektør hos ColoQuick Cycling og ekspert på TV 2 Sport giver i samme ombæring sit besyv med:

"Jeg ville se, hvor lang tid jeg kunne beholde mine tre ryttere samlet. For Kuss kører næsten lige op med alle de andre favoritter. Så hvem skal kunne hente tre minutter på en mand, der kører næsten lige op med de store favoritter?" lyder det fra Christian Moberg.

Jonas Vingegaard selv afslører da også, at han har stor tro på hans amerikanske holdkammerat, da han blev forholdt spørgsmålet om, hvorvidt Sepp Kuss kunne ende øverst på podiet i Madrid om to uger:

”Ja, det tror jeg helt sikkert. Jeg vil være rigtig glad, hvis Sepp han vinder. Han ville virkelig fortjene det", lyder det fra den ydmyge Glyngøre-dreng.

Der er altså for alvor lagt i kakkelovnen til et spændende Vuelta a Espana, der i skrivende stund stadig resterer to uger af.

Du kan følge den tredje- og sidste Grand Tour på TV 2's platforme.