Det der ikke må ikke ske, ser ud til at ske: Trist nyt for Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma

Af: Emil Martesen

|

05/09/2023 15:44

Foto: Jean Catuffe/Getty Images
Foto: Jean Catuffe/Getty Images
Der er for alvor lagt i kakkelovnen til et par spændende uger med denne melding.

Mest læste i dag

Det er vidst ingens næse gået forbi, at Jonas Vingegaard og resten af Jumbo-Visma-mandskabet er samtlige hold overlegne.

Og det har de for alvor sat to streger under, da der blev taget hul på et vaskeægte bjergslag i det spanske etapeløb.

For mens langt de fleste øjne er rettet mod de kendte stjerner som Primoz Roglic og Jonas Vingegaard i dette års Vuelta a España, har Jumbo-Vismas evigt populære hjælperytter Sepp Kuss trådt ind i rampelyset.

Og nu mener den belgiske rival Remco Evenepoel, at der skal sættes en stopper for det hollandske mandskab.

Den belgiske stjerne har nemlig løftet sløret for en ambitiøs plan, hvor han søger samarbejde med andre favoritter som Juan Ayuso og Joao Almeida, der ikke er en del af Jumbo-Visma-mandskabet.

Han mener, at forenet front kan være nøglen til at udfordre Jumbo-Visma-holdets nuværende dominans:

"De (Juan Ayuso og Enric Mas, red.) og Joao Almeida kan blive meget vigtige for mig i de næste to uger. Det er altid nemmere at arbejde sammen end at løse problemerne på egen hånd", lyder det hudløst ærligt fra Remco Evenpoel til Wielerflits inden han fortsætter:

"Vi vil se efter enkeltstarten og helt sikkert efter 13. og 14. etape, hvordan klassementet ser ud. Jeg tror ikke, at det er løgn, når jeg siger, at det er godt, hvis vi kan arbejde sammen på nogle fronter, siger han i et interview med Wielerflits."Det er altid nemmere at arbejde sammen end at løse problemerne på egen hånd".

Denne strategi kan vise sig at være afgørende, især da rytterne nærmer sig den frygtede Col du Tourmalet på fredag, hvor endnu et markant bjergslag forventes at løbe af stablen.

Og her håber Remco Evenepoel, at en samlet indsats med Ayuso, Almeida og andre kan skabe en dynamik, der vil udfordre Jumbo-Visma-holdets nuværende førerposition.

Indtil videre har Vueltaen været præget af kaos med ændringer i målstregens placering og udfordringer med vejret, hvilket har skabt en uforudsigelig atmosfære. Det forbliver at se, om Remco Evenepoels strategi vil bære frugt, og om han sammen med sine allierede vil kunne ændre løbets nuværende dynamik.