På trods af stor triumf: Mattias Skjelmose havde håbet at gøre som med Mads Pedersen

Af: Emil Martesen

|

05/09/2023 15:30

Foto: David Ramos/Getty Images
Foto: David Ramos/Getty Images
Den danske cykelstjerne var klar i spyttet efter den store triumf.

Mest læste i dag

Mattias Skjelmose demonstrerede igen sin overlegne form og taktiske snilde, da han trak sig sejrrigt ud af det amerikanske endagsløb, Maryland Cycling Classic.

En sejr der kommer i kølvandet på en sæson, hvor den danske cykelstjerne har gjort god figur i alt fra endagsløbene til verdens største cykelløb, Tour de France.

Og da der blev taget hul på søndagens løb i Baltimore, trådte Skjelmose for alvor i karakter, da han med 13 kilometer tilbage af løbet, brød fri fra feltet og krydsede målstregen som den suveræne vinder:

"Jeg er virkelig glad. At vinde her og vise stærkt holdarbejde er meget vigtigt for os, og at tage sejren er meget specielt", siger danskeren til Lidl Treks hjemmeside.

Her lagde han heller ikke skjul på, at han havde håbet på at gøre som med Mads Pedersen i Post Nord Danmark Rundt, da holdkammeraten Toms Skujins var i gang med selv at køre sin chance ude foran, før Mattias Skjelmose kom alene afsted:

"Jeg havde håbet, vi kunne ende i en situation ligesom i Danmark, hvor Mads og jeg blev ude foran og blev etter og toer (som på 3. etape i Danmark Rundt, red.). Jeg var meget aktiv, fordi jeg ville have et hårdt løb, og jeg følte mig god, så jeg tog mere ansvar", lyder det fra Mattias Skjelmose inden han fortsatte:

"Tom var superstærk, jeg var superstærk, og vi kunne begge have vundet. Han lavede et godt angreb, og jeg ventede bare på mit moment til at angribe".

Med denne seneste sejr, viser Mattias Skjelmose endnu engang prøver på, at han er en rytter, man skal holde øje med på den internationale cykelscene. Hans næste mål vil utvivlsomt være at fortsætte sin sejrsrække i de kommende løb.