Her forekommer Jumbo-Visma uundgåeligt Jonas Vingegaard-spørgsmål

06/09/2023 12:00

|

Emil Martesen

Nu sætter det hollandske mandskab ord på det uundgåelige Jonas Vingegaard-spørgsmål.

Mest læste i dag

I den hårde og uforudsigelige verden af professionel cykling, er det ikke usædvanligt at se hold justere deres strategier i fra dag til dag, som reaktion på de 'slag' der slås mellem rytterne på landevejen.

Men Jumbo-Visma's nuværende tilgang til Vuelta a España synes at tage denne fleksibilitet til et nyt niveau, med en tilsyneladende flydende lederskabsstruktur, der holder både fans og konkurrenter gættende, mens kortene holdes tæt til hånden.

Efter en imponerende præstation på den sjette etape, hvor Sepp Kuss sikrede et betydeligt forspring, har spørgsmålet om, hvem der er den sande leder af Jumbo-Visma, været på alles læber.

Holdets strategi synes at være centreret omkring et triumvirat af kaptajner - nærmere bestemt Sepp Kuss, Primoz Roglic og Jonas Vingegaard.

Primoz Roglic, der leverede en stærk præstation i tirsdagens enkeltstart, blev spurgt om hans rolle på holdet i et interview med Eurosport.

Og med et smørret smil antydede han, at Sepp Kuss, der i øjeblikket bærer førertrøjen, måske er den, der har de bedste kort på hånden.

Men han var også hurtig til at understrege, at holdet har flere muligheder, og at det endelige hierarki måske endnu ikke er fastlagt.

Sportsdirektør Marc Reef understregede denne pointe i et separat interview, hvor han ikke lagde skjul på, at holdet stadig vurderer situationen, især med tanke på de udfordrende bjergslag, der inden længe står for døren.

Han fremhævede i samme ombæring Jonas Vingegaards ekspertise i bjergene som en potentiel faktor i de kommende etaper.

Og med den 11. etape, der byder på en krævende kategori 1-stigning, er der for alvor lagt i kakkelovnen til en spændende afslutning på det spanske etapeløb.